Sterke start van het seizoen in Lutzelbach

Isa Nomden reed haar eerste cross van het seizoen in Lutzelbach (Duitsland). ”Ik had er weer super veel zin in na een jaar met bijna geen wedstrijden. Het was een zwaar parcours dat aanvoelde als een knollenveld, waarbij het ook vies omhoog liep. Ik had een redelijk goede start en ging als vierde het veld in. Ik heb de hele wedstrijd rond plek zes gereden totdat ik in de een na laatste ronde mijn tube eraf reed. Ik heb toen een paar plekken verloren, mijn fiets gewisseld en ben weer doorgegaan met de wedstrijd. Uiteindelijk werd het een zevende plek voor mij, waar ik best tevreden mee mag zijn na een week ziek te zijn geweest.”
Ook Godrie was daar aanwezig. ” Het was een speciale omloop met een leuke klim en wat technisch op en af, draaien en keren maar ook nog te veel wortels van de bomen die op het parcours verspreid lagen. Ik had een probleem met het opstellen. Ze waren me vergeten. Helaas mezelf dus op rij drie mezelf er nog tussen moeten zetten. Jammer dat de organisatie dat niet op orde had. Daardoor ging ik weg rond plek 25. Ik kon al snel opschuiven naar de twaalfde plek maar toen had ik materiaalpech na drie rondes. Net na de post bleef mijn versnelling achter op het zwaarste verzet. Daar veel tijd mee verloren helaas maar van plek 25 toch weer kunnen opschuiven naar een veertiende plek. Jammer van de pech vandaag. Er had zeker meer in gezeten. Maar dat is ook cross.” Hugo Kars kon er over mee praten. ”In Lützelbach gereden nadat ik vanaf de vierde rij moest starten. Ik had een redelijk start en eerste ronden. Nadat ik de eerste ronden op plek 20 doorkwam, kwam ik na een paar rondjes op mijn plek terecht en reed ik samen met iemand anders voor plek 15. Omdat Stan pech had gehad maar wel een flink tempo reed wel ik 2 rondes voor het einde ingehaald. Ik heb toen geprobeerd op zo lang mogelijk in het wiel te blijven, dat lukte tot ongeveer driekwart ronde voor het einde. Omdat ik bij Stan in het wiel kon aansluiten wist ik weg te rijden van de renner waar ik eerst mee reed en daardoor ben ik geëindigd op een 16e plek.”
Danny van Lierop reed de Ethias Cross in Lokeren. ” Er lag een snelle, technische ronde met korte klimmetjes. Ik had een redelijk goede start en in de eerste ronde ben ik doorgekomen op plek 28. Vanaf dat moment heb ik stelselmatig renners ingehaald en uiteindelijk ging ik twee ronden voor het einde uit koers. Ik behaalde een 18de plek.”