Pieterse op het podium in Luxemburg

Puck Pieterse kende een succesvolle uitstap naar Luxemburg, waar de juniore een keurige tweede plaats behaalde in de wedstrijd voor elite-vrouwen. In Contern was alleen de Belgische Loes Sels te sterk voor de jonge renster van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. “Bij de start was ik gelijk goed mee. Ik heb eigenlijk vrijwel de gehele wedstrijd op plek drie gereden, maar in de laatste ronde kon ik nog een plek opschuiven en zo werd ik tweede.”
Hugo Kars greep in de Superprestige-cross van Ruddervoorde maar net naast een top 10 plaats. De eerstejaars junior wachtte een inhaalslag. “Vanaf de vierde rij startte ik en vervolgens ging ik als veertigste het veld in, omdat het moeilijk opschuiven was bij de start. Daarna in de ronden daarna veel plekken goed gemaakt. Met nog twee ronden te gaan kwam ik in een groep van vier terecht die voor de tiende plek streed. Ik werd elfde.”
Noah Vreeswijk had een off-day. “Na een goede start ging ik als zesde het veld in. Vervolgens kon ik één ronde mee rijden. Daarna liepen de benen vol en kon ik niets meer.” Hij werd 23e.