Ploeg laat zich goed zien op EK Rosmalen

De renners van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies maakten vandaag een sterke indruk op het Europees Kampioenschap veldrijden in Rosmalen. Puck Pieterse wist de hoogste klassering te realiseren. De eerstejaars juniore realiseerde een vijfde plek bij de beloften-vrouwen. “Ik had een goede start en reed gelijk in de top tien. UIteindelijk na een zware wedstrijd vijfde geworden, waar ik supertevreden mee was.”

Bij de junioren werd Noah Vreeswijk elfde en Hugo Kars twaalfde. De eerstejaars junior was content. “Ik stond achteraan bij de start, maar kon goed opschuiven. Helaas ben ik in de laatste ronde gevallen. Desondanks werd ik twaalfde.”

Noah Vreeswijk zat daar een plek voor. Hij was minder tevreden. “Ik had een heel slechte start. Mijn ketting schoot naar het binnenblad, waardoor ik als 27e het veld in kwam. Ik kon steeds verder opschuiven en was uiteindelijk elfde.”

De vijftiende plek bij de beloften kon Maik van der Heijden niet helemaal bekoren.”Nee dat was niet het gewenste resultaat. Ik bleek toch nog te veel last te hebben van mijn schouder nadat ik afgelopen week was aangereden. Daardoor moest ik te veel corrigeren met de rest van mijn lichaam. Maar ik heb wel genoten van de sfeer, bedankt aan alle supporters die me naar de finish hebben geschreeuwd.”

Bart Artz werd 27e. “Ik werd als voorlaatste opgeroepen maar had wel een goede start. Na een ronde reed ik ongeveer op de twintigste plek rond. Maar ik had niet de kracht om elke keer mee te versnellen met de renners om me heen. Daardoor verloor ik best veel en zakte ik terug. Ik wist wel een aantal keren door het zand te fietsen, dat was positief. Maar over het gevoel ben ik toch niet echt tevreden, maar ik ben wel blij dat ik het EK mocht rijden.”