Presteren in de ‘Moeder aller Crossen’

Bondscoach Gerben de Knegt selecteerde drie renners van Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies voor de WB-finale in Overijse. Maik van der Heijden bracht het er het best van af met een 34e plek.
“Ik was goed gestart en kon ook goed doortrekken in de eerste ronde. Vervolgens duurde het iets te lang voordat ik in het goede ritme kwam. In de laatste ronden ging het weer iets beter en kon ik nog een paar posities winnen. Het was een mooie, zware en technische ronde” zei Van er Heijden over de Moeder aller Crossen, zoals Overijse genoemd wordt.
Stan Godrie eindigde één plek achter zijn ploeggenoot. “Ik had een goede start en reed in de eerste drie ronden voor de dertigste plek. Het gevoel was niet super, maar wel goed. De mechaniekers hebben hard gewerkt om ons van een schone fiets te voorzien. De modder bleef goed plakken vandaag. Het maakte het een loodzware maar altijd mooie omloop.”
Kyle Agterberg werd 43e. De belofte zat direct achter een valpartij. “Daarna ben ik gaan achtervolgen, maar in de eerste ronde stootte ik mijn knie. Daarna ben ik nooit meer goed in de wedstrijd gereden. Het was niet mijn dag, maar het was een goede training richting het WK van volgende week, waar ik een rondje tref wat honderd procent voor mij gemaakt is.”