Puck Pieterse naar thuiszege in Amersfoort

Puck Pieterse reed vandaag een thuiswedstrijd in Amersfoort. De renster van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies boekte voor eigen publiek een zege. De juniore liet de ervaren Bianca van den Hoek (tweede) en wegprof Lucy Garner (derde) achter zich. “Ik heb vanaf de start op kop gereden en hoefde deze positie niet meer af te staan. Een eerste plek voor mij dus” was haar reactie.
Laura van der Zwaan trad ook aan in Amersfoort. “Ik ging als vierde door de eerste bocht, maar al snel zakt ik wat terug. Ik dacht even dat ik weer in mijn ritme kwam, want ik sloot aan bij een groepje voor plek zeven. Uiteindelijk eindigde ik op een tiende plek. Niet zo’n lekker wedstrijd voor mij, maar ik hoop me zondag van mijn betere kant te laten zien” was haar relaas.
Koen van Helvoirt reed eveneens in deze nationale cross. “Ik had een goede start en na een paar ronden kwam ik terecht in een groep die voor de vijfde plek reed. We blijven met drie renners over, maar op drie ronden voor het einde kwam ik ook op een klein gaatje. Die kon ik niet meer dicht rijden, maar ik heb wel mijn zevende plek vast gehouden.”