Team succesvol in GP Destil Moergestel

Een succesvolle dag voor het team van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies bij de GP Destil in Moergestel. Zo won Noah Vreeswijk bij de junioren. Hij bleef in de sprint ploeggenoot Hugo Kars voor.
Vreeswijk: “Ik draaide als eerste het veld in en heb vervolgens een paar ronden op kop gereden. Eerst waren we met vier man weg, daarna reed ik een ronde alleen en vervolgens kwam Hugo aansluiten. Op het laatste stuk van het parcours kon ik weer bij hem wegrijden en boekte zo mijn eerste overwinning.”
Kars was ook content. “Ik moest starten vanaf de derde rij, maar was wel goed vertrokken. IK ging als vijfde door de bocht en lag na de modderstrook al tweede. Nadat ik een klein foutje maakte, kwam ik in een kopgroep van vier terecht. Met nog twee ronden te gaan reden Noah en ik weg en werd ik tweede in de sprint.”
Ook Femke Gerritse boekte een zege, zij was de beste juniore in Moergestel. In de totaaluitslag was ze tweede achter Bianca van den Hoek. “Eindelijk hadden we een echte cross. Het was een mooi en zwaar parcours. Ik reed bij de start als eerste weg, maar maakte een paar fouten. Daarna kwam ik goed in mijn ritme en reed ik een supergoede wedstrijd.”
Laura van der Zwaan was derde juniore. “Een zeer natte dag zorgde voor een zeer zwaar parcours. Bij de start lag ik direct in de clinch met andere rensters. Al snel kon ik naar de vierde plek rijden en was ik derde juniore. Dat was het hoogst haalbare en de benen voelden beter dan vorige week.”
Koen van Helvoirt reed bij de elite/beloften. “Na een heel goede start draaide ik als derde door de eerste bocht. Het was vandaag een eerlijk parcours en ik zakte wat plekken terug. Uiteindelijk waren dat er teveel en zo kwam ik als twaalfde over de meet.”
Maik van der Heijden werd tweede bij de elite/beloften. “Na een snelle start wist ik direct een gat te slaan. Ik had een tijdje een mooie voorsprong, maar er kwam toch een tegenstande terug. OP anderhalve ronde moest ik helaas de rol lossen. Toch ben ik tevreden met deze wedstrijd na een geslaagd trainingskamp.”
Bart Artz zei: “Het was een mooie ronde. Ik stond op de derde rij maar ik was goed weg. Ik lag na de eerste ronde op de tweede plek. Vervolgens kende ik wat verval waardoor ik vier mannen moest laten rijden. Uiteindelijk werd ik zesde.”