Renners grijpen kans om zich te tonen op MTB en NK Weg

Zo ben je al blij met een reeks trainingsritten, zo heb je een volgepakt weekeinde met de internationale MTB-wedstrijd op Watersley en het Nederlandse Loterij NK Wielrennen op de weg op de VAM-berg.
In Drenthe mochten de renners van ons team aan de slag tussen de beste beloften uit de continentale teams. Hugo Kars en Kyle Agterberg hielden zich goed staande en slaagden erin de wedstrijd mede te kleuren. Kars merkte wel dat hij koershardheid miste. “Daardoor herstelde ik niet goed. In del laatste ronden probeerde ik me te sparen voor de laatste beklimmingen. Ik kwam als derde van mijn groep over de streep, als 45e.” Agterberg zei: “Ik zat gelijk goed van voren in koers, maar na vier ronden had ik het even moeilijk. Daarna kwam ik weer terug in koers en kon ik het gat dichtrijden naar de achtervolgende groep van vijf man. Door gebrek aan koersritme moest ik die laten gaan. Ik kon niet goed herstellen en werd er op de volgende klim net afgereden, waardoor ik het gaatje niet dicht kreeg. Daarna heb ik de koers gewoon uitgereden en niet meegesprint. Uiteindelijk werd ik 54e en daar was ik wel tevreden mee voor de eerste koers weer.”
David Haverdings wist in Sittard een podiumplaats op de mountainbike te behalen. “Ik had een goede start. Ik kwam met drie man voor plek twee te rijden, uiteindelijk werd ik derde. Daar ben ik tevreden mee, maar er had wellicht meer ingezeten.” Joost Brinkman werd vijfde. “Ik reed twee ronden met de groep van David mee, totdat ik een klein foutje maakte en op een kleine achterstand raakte van dit groepje. Ik ben er de verdere wedstrijd net achter blijven hangen op tien seconden. Uiteindelijk ben ik tevreden met de klassering en de vorm die weer aan het verbeteren is.”
Stan Godrie reed mee in een internationaal veld bij de elite. “Het was een leuke ervaring, want op een technische omloop kon ik toch wel mijn ding doen. Ik moest ver van achteren opstellen. Ik kwam in een goed ritme en wist heel wat jongens op te rapen. Uiteindelijk werd ik 22e. Ik was blij dat ik alles kon fietsen op deze ronde, qua techniek heb ik weer wat grenzen verlegd.”
Foto Facebook Kyle Agterberg