Haverdings op podium in Tsjechië

Nu het seizoen overal in Europa echt op stoom komt, valt er ook een podiumplaats te melden voor ZZPR.nl-Orange Babies. David Haverdings wist in Pec Pod Snezkou een tweede plek te behalen in het Bike Vikend MTB.

“Ik heb dit weekend twee wedstrijden gereden in Tsjechië met als doel UCI-punten te halen en dat is goed gelukt. Zaterdag was het in Brno  op het rondje waar Mathieu van der Poel Europees kampioen MTB werd. Het was een zeer zware ronde in combinatie met een zeer sterk deelnemersveld en de warme weersomstandigheden. Uiteindelijk ben ik daar tiende e geworden. De eerste tien krijgen punten, dus dat was mooi.”

“Zondag wachtte in Pec Pod Snezkou een rondje met lange steile klimmen en een technische afdaling. Wat ik erg leuk vond, maar wel zeer zwaar. De eerste was eerste weg gereden en daar ben ik mooi naar toegereden in mijn eentje . Toen hebben we samen een paar ronden gereden. In de laatste ronde kon ik niet meer in mijn klikpedaal komen. Oop een belangrijk moment moest ik daardoor lopen en verloor 30 seconden. Die kloof heb het niet meer dicht kunnen krijgen en zo werd ik uiteindelijk tweede. Daar baal ik  wel van want ik had de koers in handen, maar het was een mooie wedstrijd!”