Rood-wit-blauw voor Puck Pieterse

Weer rood-wit-blauw voor Puck Pieterse, op het NK MTB wint ze de nationale titel bij de junior-vrouwen

“In de startklim kon ik de koppositie pakken en zo ben ik weg gereden met twee anderen. Toen we na een halve ronde weer een stuk moesten klimmen ben ik weg gereden. Hierna maakte ik geen fouten meer en werd ik eerste!:

Bij de nieuwelingen eindigde Joost Brinkman als vierde net naast het podium. “Het was een ontzettend mooie ronde met veel hoogteverschil en een nieuwe rockgarden. Ik had het parcours goed verkend en had er veel vertrouwen in. Na de start ging ik als vijfde het veld in, wat me hinderde om met de eerste twee renners mee te komen op een steile klim. Ik reed vervolgens een ronde op plaats drie, tot ik gezelschap kreeg van Menno Huising. Hem moest ik een klein gaatje laten, die ik wel kon dichtrijden. Maar door deze inspanning had ik niet meer de kracht om de twee binnenste en snelste lijnen te nemen, waardoor Menno nog een grotere kloof sloeg.”

Jordi van Heijst moet ver van achteren starten. “Dat was niet echt gunstig op dit parcours. Ik had op de startklim al wel wat mensen inhalen. Maar na de klim gingen we een smaller pad in waar dat lastiger was. Na één ronde lag ik rond plek zes, maar het gat naar de top vijf was al behoorlijk groot. Een paar rondes verder verloor ik nog een plek en uiteindelijk werd ik zevende.”
Maik van der Heijden werd vijfde bij de beloften. “Na een goede start kon ik mijn eigen tempo rijden. Ik heb nog een paar ronden voor het podium kunnen rijden, maar uiteindelijk kwam ik toch te kort. Ik ben zeker niet ontevreden over mijn eerste cross country-wedstrijd.”

Danny van Lierop reed de Pijl van Heerlerheide.”Het was een leuk rondje met veel bochten en een klim. Al vanaf de start voelde ik me goed, maar ik wou mezelf niet opblazen, dus hield ik me rustig. Halverwege reed een sterke renner weg, waar ik met een andere renner naar toe reed. Dat lukte, maar het peloton sloot al snel aan. In de laatste ronde begon ik in een goede positie aan de klim, maar ik kon alleen maar volgen dus kwam ik als vierde boven. In de sprint maakte ik nog een plek goed en zo werd ik derde.”