Thuiszege voor Kyle Agterberg

Succes voor Kyle Agterberg in het shirt van Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl: hij won in zijn eigen Maartensdijk. “Ik voelde me super sterk en wist voor de start al dat niemand me vandaag iets ging maken. Vanaf ronde één kwam in de kopgroep te rijden met Bart Artz en een andere coureur. We draaiden lekker rond. Met twaalf ronden te gaan, liet ik een gat vallen om te kijken of Bart weg kwam, maar de andere renner reed het gat dicht en reed weg. Zo kwamen we met z’n tweeën voorop. In de slotronde ging ik de laatste twee ronden volle bak in tot de finish. Ik wist het te redden en won de koers. Ik ben supertevreden dat ik het zo af kon maken.”
Ook Maik van der Heijden reed in Maartensdijk. “Ik heb afgestopt achter de koplopers en ben later met tien man weg gereden. Uiteindelijk ben ik negende geworden.”
De renners van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies kwamen in actie in de Omloop door het Land van Bartje.Danny van Lierop: “Ik lootte een plek achteraan in het startveld, maar kwam al snel naar voren. Ik begon goed aan de keienstrook, maar halverwege liep mijn ketting eraf, waardoor ik de aansluiting met de kopgroep verloor. In de achtervolgende groep ben ik naar een 29e plek gereden.”
Joost Brinkman kwam ook in actie in deze klassieker. “Het lukte me het tempo hoog te houden op kop van het peloton van vijf kilometer voor tot vijf kilometer na de keien. Uiteindelijk sprintten we met dertig man, Ik werd zesde.”
Lisa van Helvoirt reed in het Land van Bartje aanvallend. “Ik heb nooit de slag gemist totdat de beslissende groep; weg reed. Toen was ik kapot. Ik heb geprobeerd het gat te dichten, maar finishte in de groep daarachter als vijftiende.”
Isa Nomden zat in haar buurt. “Na de keienstrook kwam ik terecht in de eerste achtervolgende groep. Het peloton was niet ver en daar ben ik weer naar toe gereden. Ik heb de rest van de wedstrijd in het peloton gereden en ben uiteindelijk negentiende geworden.”