Succesvolle regiokampioenschappen voor team

Op de verschillende regiokampioenschappen lieten de renners van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies zich opmerken.
Het grootste succes was er voor Laura van der Zwaan die in Den Haag de volle winst greep bij de junior-vrouwen. “Het was vandaag eindelijk echt crossweer: modder en regen dus. Ik had een slecht start, want ik schoot uit mijn pedaal. Maar ik ging alsnog als derde het veld in. Ik kon direct doorschuiven naar de tweede plek en daarmee was ik eerste junior. De afstand met de tweede concurrente uit mijn eigen klasse werd steeds groter, maar door een paar foutjes eindigde ik in de wedstrijd als vierde.”
Femke Gerritsen werd tweede in Brabant. “Ik reed mijn eerste wedstrijd van het seizoen in Alphen. Met de start hield ik daarom expres wat in, omdat ik me niet wilde opblazen. Ik lag dan eens tweede, dan eens derde, dat ging er goed. Daarna moest ik de eerste laten gaan en ging ik het duel voor de tweede plek aan. Ik werd tweede bij de junior-vrouwen en derde in totaal. Over de wedstrijd ben ik heel tevreden: technisch ging het allemaal goed, maar ik moest nog even aan de snelheid wennen.:
Koen van Helvoirt werd eveneens tweede in Alphen, maar dan bij de elite/beloften. “Ik ging als derde het veld in en kon opschuiven naar plek twee. In de einde van de eerste ronde maakte ik een schuiver waardoor ik terug viel naar de vijfde plaats. Twee ronden later sloot ik weer aan bij de groep die voor de tweede plek streed. Door direct het initiatief te nemen, kon ik al snel wegrijden. De overwinning was helaas te ver weg, maar ik heb wel een mooie tweede plaats behaald.”