Noah Vreeswijk op podium in Woerden

Noah Vreeswijk is tweede geworden in de Nacht van Woerden voor junioren. De renner van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies moest in deze wedstrijd alleen Pim Ronhaar voor laten gaan. Hugo Kars eindigde als vierde maar net naast het podium.

Vreeswijk was content met de uitslag. “Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar Pim nam afstand op een technische stuk. Het is verder een snelle cross waarin het heel moeilijk is om een foutje weer recht te zetten. Dat lukte ook niet, dus moest ik me tevreden stellen met de tweede plaats. Na mijn vierde plek in Bern wel weer een mooie klassering. Ik hoop deze lijn door te trekken naar het EK in Rosmalen, waar ik op een topklassering hoop.”

Hugo Kars was dichtbij een tweede podiumplek voor het team. “Ik ging na een goede start als derde het veld in. Na de eerste ronden waren we met met een groep van drie, maar later kwamen vier anderen aansluiten. Nadat Ronhaar weg reed, konden we met drie wegkomen van de concurrentie en toen werd ik vierde.”

Puck Pieterse reed zich in de top 10 van de wedstrijd voor elite-vrouwen. De eerstejaars juniore werd tiende. “Bij de start gingen veel rensters me voorbij, maar naarmate de wedstrijd vorderde, haalde ik er steeds meer in. UIteindelijk reden we de finishstraat in met plaats vijf tot en met elf. Ik ben als tiende gefinisht en ben weer tevreden over mijn wedstrijd.”

Laura van der Zwaan reed ook bij de elite-vrouwen mee. “De start was wat chaotisch. Er rolde een twintigste plek uit op dit smalle parcours.”

Bij de elite- en beloften-mannen reed Maik van der Heijden een sterke wedstrijd. Hij kon lang mee in het spoor van renners als Van der Haar, Van Kessel, Nieuwenhuis en Meisen. “Ik zat in de eerste twee ronden in een kopgroep van zes. Maar die werd uit elkaar gereden en rond half koers kwam ik alleen op plek vijf terecht. Zo ben ik naar de finish gereden. Ik ben heel blij met dit resultaat tussen de elite.”

Koen van Helvoirt was ook van de partij. “Bij de start was ik redelijk goed weg en ik kon goed mee. Uiteindelijk moest ik de voorsten laten gaan en kwam ik in een klein groepje terecht. Na een dik uur kwam ik als achttiende over de finish. Daar ben ik tevreden mee.”