Talenten opleiden blijft kerntaak Orange Babies Cycling Teams

Het Orange Babies Cycling Team gaat komende winter met twee ploegen het veld in. Het ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team richt zich op de junioren en junior-vrouwen, terwijl de verdere opleiding plaats kan vinden bij de elite/beloften in het team van Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies. De teams kunnen gedurende het veldritseizoen beschikken over de coaching van Richard Groenendaal, die deze taken met andere werkzaamheden zal combineren.

 

Bij de teampresentatie bij Destil Prolians in Tilburg ontbrak vrijdagavond een belangrijke pion in de persoon van Puck Pieterse. De Nederlands kampioene veldrijden en mountainbike bij de junior-vrouwen kwam woensdag en donderdag in actie op het WK MTB in Canada. Bij ZZPR.nl-Orange Babies weet de Amersfoortse zich omringd door de junioren Joost Brinkman, Jordi van Heijst, Hugo Kars en Danny van Lierop en de junior-vrouwen Isa Nomden en Lisa van Helvoirt. Het Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies Cycling Team voor elite/beloften bestaat uit Kyle Agterberg, Bart Artz, Stan Godrie, Maik van der Heijden en Noah Vreeswijk.

 

Manager Frank Groenendaal is blij met de structuur die het afgelopen jaar is neergezet. “We blijven ons richten op opleiding en geven daarbij de grootste talenten die doorkomen vanuit de jeugd en de nieuwelingen (m/v) een kans zich binnen onze structuur te ontwikkelen op het moment dat ze een meer internationaal programma gaan kiezen. De afgelopen jaren hebben we met sporters als Sophie de Boer en wereldkampioene beloften Inge van der Heijden de nodige talenten afgeleverd bij de profteams. Maar we hebben zelf bij de mannen ook een vervolgtraject in huis voor deze jonge sporters met het team van Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies. Bij de vrouwen is er een samenwerking met WV Schijndel. Via deze ploeg kunnen rensters doorstromen naar het UCI-vrouwenteam van Parkhotel Valkenburg. Daarmee blijven we ons – dankzij ons sponsoren – inzetten voor het opleiden van een nieuwe lichting Nederlandse veldrittoppers.”

 

Franks neef Richard Groenendaal zal de renners tijdens een deel van het wedstrijdprogramma bijstaan, waar de uitvoerende taken in handen zijn van Bjorn van der Heijden, die ooit zelf deel uitmaakte van het Orange Babies Cycling Team. De voormalig wereldkampioen veldrijden (WK Sint-Michielsgestel 2000) combineert die taak met andere werkzaamheden in de wielersport. “Ik ben er om de renners te helpen wanneer ze met vragen komen over hun planning en training en om ze – wanneer ik beschikbaar ben – te coachen tijdens de wedstrijden. Op die manier hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van deze talenten.”