Vijfde plek voor Kars in juniorenwedstrijd Gieten

De veldrijders van Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl en ZZPR.nl-Orange Babies kwamen vandaag in actie in Gieten.Bij de junioren werd Hugo Kars vijfde. “Ik mocht starten op de derde rij, maar kon dankzij een goede start goed opschuiven. In de laatste drie ronden kwam ik te rijden voor de vijfde plek. Ik kon in de laatste ronde een kleine kloof slaan en kwam zo als vijfde over de streep.”
Danny van Lierop liet zich ook van voren opmerken. “Ik stond op de tweede rij, maar de persoon naast me was slecht weg en dat gold daardoor ook voor mij. In de eerste ronde kwam ik als zevende door. Ik verloor een paar plekken, maar werd uiteindelijk negende.”
Jordi van Heijst verteld: “Ik startte op de vijfde rij, maar kwam redelijk goed weg. De eerste bocht was wel erg krap om je erdoorheen te worstelen. Uiteindelijk kwam ik in de top 20 terecht. Die plek kon ik goed vasthouden zonder terug te zakken. Uiteindelijk ben ik als achttiende gefinisht.”
Joost Brinkman eindigde net buiten de top 10. “Ik kwam gelijk in de startchicane in de knel. Vervolgens ben ik de eerste twee ronden niet in mijn ritme gekomen om daarna vanaf plek achttien te beginnen aan een inhaalrace. Uiteindelijk heb ik in de laatste ronde nog drie mensen ingehaald en elfde geworden. Daar ben ik niet helemaal tevreden mee.”
Puck Pieterse was aanvankelijk goed weg. “Maar door pech in de derde ronde verloor ik veel plekken. Daardoor ben ik 24e geworden.”
Lisa van Helvoirt was ook niet helemaal voldaan.”Bij de start werd ik opgehouden, waardoor het een inhaalrace werd. Ik eindigde uiteindelijk op een 32e plek.”
Isa Nomden: “Ik had een goede start en goede eerste ronde. De benen voelden goed en ik kwam ongeveer als twintigste door. IN de wedstrijd heb ik nog een paar plekjes verloren. Ik was 25e bij de elite-vrouwen en derde junior-vrouw. Ik heb er een erg tevreden gevoel aan over gehouden.”
Bart Artz reed bij de elite/beloften mee. “Ik startte op rij vier en was in het begin vooral bezig met het verdedigen van mijn plek. Ik had geen supergoede start, maar voelde me verder wel goed. Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gereden. Het was wel echt afzien, met veel lopen op lange rechte stukken. Helaas mocht ik net niet de koers uitrijden.”
Noah Vreeswijk startte van achteren. “Ik ging vervolgens als dertigste het veld in. Na de eerste post heb ik lek gereden, waarna ik een halve ronde op een lekke band heb gereden. Daarna goed terug gereden naar een 37e plek.”
Kyle Agterberg: “Ik was ongeveer als achttiende vertrokken. Daarna kon ik die plek goed behouden, tot ik in de vijfde ronde een steek kreeg. Waardoor ik niets meer kon, alles was gewoon even weg. Na een ronde erdoor gekomen en weer in mijn ritme gekomen. Veel plekken goed gemaakt en 22e geworden.”
Maik van der Heijden werd 27e. “Ik had een slechte start en raakte niet echt in de wedstrijd. Dan een goede ronde en dan weer een mindere. Even de oorzaak vinden en weer doorbouwen.”
Stan Godrie kwam met vraagtekens aan de start in Gieten, nadat hij zich licht geblesseerd had in Kruibeke. “Ik had een goede start en kwam mooi in het ritme bij een groep die reed voor de twaalfde stek. Ik heb mezelf kunnen alten zien en weer een rondje tegen die mannen kunnen opboksen. IN de laatste drie ronden zakte ik wat in en ging het lopen steeds moeizamer. Ik kon ondanks dat nog naar een 24e plek rijden en daar was ik tevreden mee.”