Team toont zich in Superprestigecross Ruddervoorde

Bij de mannen en vrouwen werd vandaag door het team deelgenomen aan de Superprestigecross van Ruddervoorde. Zij lieten zich daar goed opmerken.
Maik van der Heijden werd namens Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies 26e in de tweede wedstrijd van de reeks. “Ik had een slechte start vanaf de vierde rij. Gelukkig kon ik snel oversteken naar een groepje waarin een mooi tempo werd gereden. In de laatste paar ronden kon ik nog wat mannen terug pakken omdat ik het goed vol kon houden tot het einde.”
Twee plekken voor hem eindigde Stan Godrie. “Ik had een goede start vanaf de vierde rij en kon snel opschuiven langs de zijkant en vervolgens aanpikken bij een groepje. Daarna kreeg ik het lastig en moest ik die mannen laten gaan, maar ik kon goed tempo blijven rijden en voelde me beter dan de afgelopen weken. Ik heb lang alleen gereden, maar kon op het einde nog naar een paar renners toe rijden. Daar kon ik me wat beter verschuilen voor de wind. Gelukkig kon ik op interval nog een mooie laatste ronde rijden om zo 24e te worden.”
Kyle Agterberg kende juist een mindere start. “Daardoor kwam ik in het gedrum te zitten, maar ik ben mijn eigen tempo gaan rijden en kon zo telkens wat plekken goed maken. Het goede gevoel komt terug, maar er is nog wel werk aan de winkel. Mijn rug voelde al een stuk beter aan.”
Leonie Bentveld (ZZPR.nl-Orange Babies) reed als eerstejaars juniore tussen de vrouwen. “Ik vond het een supermooi, droog en supertechnisch parcours. dit vertaalde zich in een vrij snelle wedstrijd. Na een start vanaf achteren kon ik snel wat opschuiven. Op de technische stukken kon ik veel winst behalen, maar die verloor ik dan weer op de lange, rechte stukken. Ik werd 29e en was daarmee de derde juniore.”