Buffelen op zwaar parcours in Beringen

Vandaag stond in Beringen een Ethias Cross gepland. Stan Godrie en Maik van der Heijden verdedigden de kleuren van Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies daar.
Godrie kreeg daar niet de opener die hij gewenst had. “Ik wilde een goede start maken maar dit liep wat mis door veel geduw in de achtergrond. De eerste drie ronden heb ik plaatsen verloren, maar daarna kon ik weer opschuiven gelukkig naar een groepje. Maar twee ronden voor het einde werden we eruit gehaald en als 27e in de uitslag gekomen. Daar ben ik niet tevreden mee. Maar ik heb deze week geïnvesteerd om de conditie nog een extra prikkel te geven en hopelijk komen er de komende weken nog crossen om dat te laten zien.”
Maik van der Heijden vult aan: “Ook ik probeerde goed weg te zijn, maar net als bij Stan het geval was, toch wat in het gedrang geraakt. De eerste ronden aan kunnen pikken bij een groepje maar ik moest hen helaas laten gaan. Elke ronde moest ik wat in leveren op de klim. In de laatste ronde nog wat plekken terug gepakt en 21e geworden. Het was wel een gaaf parcours met mooie afdalingen!”