Terugblik Benidorm en Zonnebeke: Van den Eijnden 6de in Spanje

Zaterdag werd er gereden in het Belgische Zonnebeke, maar die wedstrijd was niet te combineren met de Wereldbekercross van zondag in het ruim 1700 kilometer zuidelijker gelegen Benidorm. Daarom had ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team zaterdag alleen juniore Sara Sonnemans aan de start. Een dag later was onze ploeg in drie categorieën vertegenwoordigd. Stan Godrie bij de Elite, Danny van Lierop bij U23 en Guus van den Eijnden en Floris Haverdings bij de Junioren.

Zonnebeke – Top tien voor Sonnemans
In de Belgische modder moest Sonnemans, eerstejaars junior, starten bij de Elites. Simpelweg omdat er geen aparte wedstrijd voor Junioren werd gehouden. De nummer twee van het Nederlands kampioenschap behaalde dankzij een sterke slotfase een knappe tiende plek.

‘Ik had een slechte start en reed de eerste 4 rondjes rond plek 14-15’, vertelt Sara. De laatste 2 rondjes gingen steeds beter en nog op kunnen schuiven naar plek 10, Ik ben tevreden met mijn 10de plek tussen de Elites.

Benidorm – Van den Eijnden en Haverdings bij beste 8
Op het snelle parcours in het Spaanse Benidorm reden Guus van den Eijnden en Floris Haverdings weer een sterke wedstrijd.
Van den Eijnden werd 6de, op slechts 5 seconden van de winnaar. Haverdings kwam 16 tellen na zijn teamgenoot als 8ste over de meet.

Bij de Beloftes (U23 reed Danny van Lierop naar een 16de plaats.’Ik had een goede start, maar kwam er in het begin niet lekker in’, aldus Danny. ‘Daardoor heb ik de eerste twee rondes een aantal plaatsen verloren. In de tweede helft van de wedstrijd ging het beter en kon ik naar plek 16 rijden.’

Stan Godrie werd in de door Mathieu van der Poel gewonnen Elite-wedstrijd 25ste.