NK Veldrijden: Podium voor Sonnemans, Haverdings en Van Lierop

De Nederlandse kampioenschappen veldrijden leverde ZZPR,nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team zondag drie medailles en nog drie mooie ereplaatsen op. Een terugblik op een mooie dag in Zaltbommel.

Sara Sonnemans was de eerste die zondag in actie kwam namens ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies CT. En ze zette meteen een prachtig resultaat neer. De juniore werd knap tweede.

‘Ik lag de eerste ronde al op de derde plaats en kon toen goed mijn ritme vinden’, vertelt Sara, ‘in de tweede ronde naar plek 2 gereden. Ik heb die positie kunnen vasthouden tot de finish.’

Daarna was het de beurt aan Guus van den Eijnden en Floris Haverdings, die bij de Junioren-mannen een uitstekend seizoen kennen. Beide talenten stonden de afgelopen maanden regelmatig op het podium en ook op het NK deden ze mee om de prijzen.
Haverdings pakte een mooie derde plek, Van den Eijnden werd vierde.

Floris: ‘Ik was goed vertrokken en ging als tweede het veld in. In de eerste ronde bij de wisselpost een fout gemaakt en teruggevallen naar plek tien. En daarna op mijn eigen tempo naar voren gereden en uiteindelijk mooi uitgekomen op een 3de plek.’

Elite en Beloften
De Elites en Beloften reden samen, maar voor de Beloften werd er uiteraard wel een apart klassement opgemaakt. Stan Godrie was met zijn zevende plaats de eerste ZZPR.nl-Orange Babies CT-renner die over de streep kwam, maar de 11de plek van Danny van Lierop was tevens goed voor brons bij de Beloften. Hugo Kars werd 5de bij de Beloften.

‘Ik had een goede start vanaf de eerste rij’ aldus Stan. ‘Daarna een goed eigen tempo gepakt. Ik voelde me goed thuis op de omloop die ronde na ronde moeilijker en zwaarder werd. Maar ik kon als het moest een tandje bijzetten vandaag en naar een mooie 7de plaats crossen. Moe maar voldaan en al bezig met de voorbereiding voor maandag. Ik start dan in Otegem.’

Danny: ‘Ik startte rond plek 10 en in de eerste ronde al op mijn plek terecht gekomen. Door de zware ronde waarin veel gelopen moest worden, vielen er meteen gaten en heb ik veel alleen gereden. Ik werd elfde in de wedstrijd en pakte een mooie derde plek bij de Beloften.’

Hugo: ‘Ik had een hele slechte start, waardoor ik in het gedrang kwam. Vanaf daar mijn eigen tempo gaan rijden en een voor een renners opgerold. Uiteindelijk vijfde Belofte geworden.’