Terugblik Brussel en Sint Niklaas: Godrie 16de, Van Lierop 7de bij U23

Afgelopen weekend werden de veldritten van Sint Niklaas (zaterdag) en Brussel (zondag) verreden. Isa Nomden en Larissa Hartog stonden aan het vertrek in Sint Niklaas. Hartog was er de volgende dag ook bij in Brussel, net als Danny van Lierop en Stan Godrie.

Zondag 18-02 – Brussel

Elite mannen – Godrie voelt zich acrobaat
Stan Godrie fietste op het glibberige en gladde parcours in de Belgische hoofdstad naar een mooie 16de plaats.

Stan: ‘We kregen een glad en zwaar parcours voorgeschoteld. Het veranderde veel over de dag door de regen. Mijn start was niet super, maarik  kon heel goed doorschuiven naar een 8e plek. Daarna op een schuin stuk wat plaatsen verloren, maar wel een mooi tempo kunnen blijven rijden. Veel gestunteld om op de fiets te blijven. Voelde me een echte acrobaat. De laatste rondes kon ik mijn positie nog mooi verdedigen en werd 16e. Mooier resultaat dan afgelopen weken, dus tevreden.’

Elite vrouwen – Hartog vliegt over de kop
Larissa Hartog reed ondanks een slechte start en een valpartij een prima wedstrijd en werd twaalfde.

Larissa: ‘ Het was een ronde met gladde technische stukken en veel loopstroken. Ik had een slechte start, maar ik kon in de eerste ronde goed opschuiven. Halfweg wedstrijd over de kop gevlogen door een vastzittend voorwiel maar gelukkig niks ernstigs. Laatste rondes het tempo op de loopstroken niet meer kunnen bijbenen waardoor de meiden waarmee ik reed bij me weg liepen. Gelukkig technisch wel steeds betere lijnen kunnen rijden en het gevoel op de fiets was een stuk beter dan gisteren, dus tevreden met mijn wedstrijd. Een 12de plek voor mij.’

Belofte mannen (U23) – Van Lierop wordt 7de
Ondanks een val op het asfalt reed Danny van Lierop een goede wedstrijd en werd 7de.

Danny: ‘Door de regen was het een erg gladde ronde. Rond plek 5 de eerste ronde bij de schuine kant gekomen, maar die was super glad en je kon er bijna niet lopen. Dus een aantal plekken verloren. Toen een goed ritme gevonden en opgeschoven naar voren. Gevallen op het asfalt onderaan een afdaling en daardoor even weer een paar plekken afgegeven. Uiteindelijk weer wat teruggekomen en gefinisht als 7de.’


Zaterdag 17-02 – Sint Niklaas
Na een week ziek te zijn geweest, keerde Larissa Hartog in Sint Niklaas weer terug in de koers. Ze stond samen met Isa Nomden aan de start. Hartog werd 14de, Nomden 20ste.

Larissa: ‘Ik startte zonder verwachtingen, omdat ik een week ziek ben geweest en pas net op tijd voldoende hersteld was om hier mee te doen. Ik had een goede start maar daarna merkte ik dat ik de benen en alertheid miste om te volgen en op de juiste plekken vooraan te zitten. Geprobeerd te focussen op wat wel kon en daardoor toch een prima wedstrijd kunnen rijden. Een 14de plaats.’

Isa: ‘Een snelle ronde met lekker weer. Ik had een superslechte start en ik moest van ver terug komen. Ik heb de wedstrijd in een groepje gereden waar ik technisch af en toe wat meters pakte, maar echt verschil maken lukte niet. Helaas in de laatste ronde een foutje gemaakt waardoor ik de aansluiting verloor. Een prima wedstrijd met een dubbel gevoel. 20ste.’