Terugblik Oostmalle: Stan Godrie ziet af en geniet van afscheid

Zondag werd het veldritseizoen afgesloten in Oostmalle. Vier van onze renners kwamen er in actie, maar voor Stan Godrie was het een wel heel bijzondere koers. De Sluitingsprijs van Oostmalle was namelijk zijn allerlaatste als veldrijder.

Een paar weken geleden kondigde Stan Godrie (31) zijn afscheid als veldrijder aan. En zondag was het dan zover: zijn laatste cross op het hoogste niveau. Godrie ging, aangemoedigd door het publiek, goed van start. Hij zakte nog terug en werd uiteindelijk 27ste, maar dat maakte de dag niet minder mooi.

‘Ik heb enorm genoten en afgezien’, zei Stan na afloop. ‘Ik had een goede start en reed zelfs even derde. Dat gaf een geweldig gevoel en mooi om zoveel supporters voor me langs de zijlijn te horen. Na een ronde op de weg veel plaatsen verloren, maar zo goed mogelijk positie proberen te houden. Uiteindelijk 27ste geworden. Na de wedstrijd een lekker taartje gegeten met iedereen van de ploeg en een mooie dag beleefd.’

Behalve Godrie kwamen ook Larissa Hartog, Isa Nomden (beiden Elite vrouwen) en Danny van Lierop (Elite mannen) in actie. Hartog werd 10de, Nomden 18de en Van Lierop sloot zijn goede seizoen af als 19de.

Larissa: ‘Na een superstart reed ik bij de eerste drie het veld in. Vanaf de tweede ronde had ik het goede gevoel te pakken en kon ik meestrijden voor de top 10. Een sterke race kunnen rijden waardoor ik twee rondes voor het eind weg kon rijden en de 10de plaats heb kunnen pakken. Dik tevreden en het seizoen zo mooi afgesloten!’

Isa: ‘Ik had een prima start tot aan de bocht. Door angst verloor ik plaatsen, en dus moest ik weer aan een inhaalrace beginnen. Op de rechte stukken kon ik wel goed mijn power kwijt. Ik kwam er niet echt lekker in tot de laatste 2 rondes. Met een 18de plek en een dubbel gevoel het seizoen afgesloten. Ik kijk er naar uit om een goede voorbereiding te hebben en volgend seizoen te knallen!’

Danny: ‘Ongeveer als 15de vertrokken en al redelijk snel met een groepje voor plek 16 aan het strijden. Bleef de hele wedstrijd beetje bij elkaar, maar in de laatste ronde viel het uit elkaar. Nog een 19de plaats uit kunnen slepen. Tevreden met deze seizoensafsluiter.’