Terugblik Gavere: 18de zege voor Haverdings, Godrie 23ste

Zaterdag stond ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team met twee coureurs aan de start van de veldrit van Gavere (België). De de junioren stond er wederom geen maat op David Haverdings en Stan Godrie was weer present bij de Elite.

Junioren – Haverdings weer de sterkste

‘Het is een fenomeen, het is een ster in wording’, sprak de speaker tijdens de prijsuitreiking van de juniorenkoers in Gavere. En hij had het over niemand minder dan David Haverdings, die in zijn vorige week verdiende rood-wit-blauwe trui alweer zijn achttiende overwinning van het seizoen behaalde. En dat deed David op indrukwekkende wijze. Hij ging er in de tweede ronde alleen vandoor en nadat David na een prachtige solo de finish was gepasseerd, duurde het bijna anderhalve minuut voor de nummer twee over de streep kwam.

Elite mannen – Godrie 23ste

Stan Godrie was van de partij de profs. Hij startte goed, reed zelfs even mooi in het beeld van de tv-camera’s, maar kon zijn sterke opening jammer genoeg geen vervolg geven.

‘Ik had een goede start en kon mooi opschuiven’, aldus Stan.  ‘Maar ik kwam mezelf al snel tegen op de steile klimmetjes. Deze lagen me minder goed. Technisch kon ik heel goed rijden vandaag. Maar op de steile klimmetjes verloor ik teveel op mijn concurrenten. Ik werd 23ste, niet het resultaat waar ik op gehoopt had.’