Terugblik op Lille: Van Lierop 12de, goede afsluiting voor Nomden

Zondag werd er in het kletsnatte en modderige Lille (België) gereden. ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team was er in vier verschillende categorieën vertegenwoordigd. Hoe het onze renners verging, lees je hier.

Junioren – Podium voor David Haverdings

Een dag nadat hij in Hoogeveen Nederlands kampioen werd, stond David Haverdings alweer aan het vertrek in Lille. In zijn gloednieuwe rood-wit-blauwe tenue pakte David een mooie podiumplek: hij werd derde.

Beloften – Danny van Lierop twaalfde

Danny van Lierop stond bij de Beloften aan de start. De jonge Brabander pakte een mooie twaalfde plek.

Danny: ‘Ik was redelijk gestart vanaf rij twee en reed rond plek 8 in de eerste ronde. Maar ik maakte teveel foutjes waardoor ik terugviel naar plek 15. De laatste twee rondes kon ik opschuiven naar plek 12.’

Eilte vrouwen – Goede laatste cross van Nomden

Voor Isa Nomden betekende de wedstrijd in Lille haar laatste van dit veldritseizoen. Ze sloot haar seizoen goed af.

‘Vandaag had ik echt een superstart, Ik zat gelijk in m’n pedalen en kon goed inhalen de eerste bochten. Ik reed op plek 9 tussen de grote namen en ik zat in een lekker ritme. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer kleine foutjes ik begon te maken. Ik ben wel heel erg tevreden met mijn 14de plaats en blij om zo mijn seizoen af te sluiten.’

Elite mannen – Godrie maakt er een training van

Stan Godrie kon geen vervolg geven aan zijn mooie twaalfde plaats van een dag eerder. De wedstrijd in Lille werd er een om snel te vergeten.

‘Het was een echte modderige aangelegenheid geworden. Met het strandzand ook een zware ronde. Ik kon redelijk starten en de eerste ronde mijn plek verdedigen, maar begon al snel foutjes te maken. Ik had geen goede feeling met het parcours en alle sporen die er lagen. Ik had last van de kou op de spieren waardoor ik mezelf niet diep genoeg kon laten gaan. Nadat ik half cross een lekke band kreeg waar ik een halve ronde op heb moeten doorrijden, heb ik er een doorgedreven training van gemaakt. Ik werd 29ste vandaag, snel vergeten en op naar nog 4 mooie crossen komende 2 weken.’

Hoogeveen – Frank Groenendaal zesde op NK Masters
Ploegbaas Frank Groenendaal was zondag niet in Lille. Nee, hij stond zelf in Hoogeveen aan de start bij het Nederlands kampioenschap Masters 50+. Hij werd zesde. Dat zorgde voor een dubbel gevoel.
Frank: ‘Ik werd als een van de laatsten opgesteld, maar was toch redelijk goed vertrokken. De helft van het parcours was lopen door soms wel een halve meter diepe gaten door de hevige regenval. Binnen een halve ronde ging door een misstap de sluiting van mijn schoen kapot. In de post gewisseld, maar ik kreeg hem niet snel dicht. Ik lag toen weer bijna helemaal achteraan. Het lopen en klauteren op de bultjes was mijn minste punt, maar de stukken waar we konden fietsen gingen wel erg goed. Veel ingehaald en uiteindelijk nog 6de geworden. Niet waar ik voor gekomen was, maar wel alles er uitgeperst.’