Terugblik Hoogerheide en Hamme: Van Lierop 4de, Mouris 6de

Een week voor de wereldkampioenschappen in het Tsjechische Tabor reden veel van onze renners de Wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Vooral Danny van Lierop en Michiel Mouris tankten veel vertrouwen.

Zondag 28 januari – WB Hoogerheide

Junioren mannen – Mouris 6de, Haverdings heeft last van rug
Michiel Mouris kende in Hoogerheide een goede generale repetitie voor het wereldkampioenschap. De eerstejaars junior reed een sterke wedstrijd, deed een serieuze gooi naar het podium en finishte uiteindelijk op een mooie 6de plek. Floris Haverdings kon zich helaas niet mengen in de strijd om de ereplaatsen. Al in de eerste ronde schoot het in zijn rug en hij moest de strijd staken.

Michiel (6de): ‘Ik had geen goede start, maar alles bleef op een lang lint, dus ik kon zo mooi opschuiven. Na 2 rondjes kwam ik helemaal vooraan. Er was wel al een Italiaan weg. Daarna gewoon goed meegereden en in de een na laatste ronde op de klim alles gegeven. Alles kwam alleen toch weer bij elkaar. Zo was het een beetje op de laatste ronde, maar toch heel mooi 6e geworden. Heel tevreden mee.’

Floris (DNF): ‘Ik ging goed van start, alleen in de eerste ronde schoot het al in m’n rug en heel de cross geen power kunnen leveren, helaas. Nu herstellen en op naar het WK.’

Junioren vrouwen – Ook Sara Sonnemans heeft rugpijn
Het zat Sara Sonnemans niet mee in Hoogerheide. Achteraan starten, opgehouden worden door een valpartij en dan ook nog eens een pijnlijke rug.

Sara (27ste): ‘Doordat ik redelijk achteraan moest starten en ook achter valpartij zat, zat ik al redelijk ver van achter. Helaas door geen kracht in de benen en wat last van mijn rug geen goede uitslag kunnen rijden, P27.’

Beloften (U23) – Sterke Van Lierop wordt 4de
Danny van Lierop kijkt heel tevreden terug op zijn uitstekende optreden in Hoogerheide, waar hij vierde werd.

Danny: ‘Ik haf een goede start en in de tweede ronde aangehaakt in de achtervolgende groep. Iets te ver gepositioneerd en door een val voor me de aansluiting met de nummers 2 en 3 verloren. Samen met een Amerikaan gereden voor plek 4. We kwamen niet van elkaar af, maar ik kon in de sprint de 4de plek naar me toetrekken. Erg blij met het resultaat en op naar volgende week.’

Elite vrouwen – Gemengde gevoelens bij Hartog
Larissa Hartog werd vorige week tweede in Zonnebeke, maar had in Hoogerheide niet de benen die ze een week eerder had. Ze werd 25ste.

Larissa (25ste): ‘Ik koos ervoor om helemaal rechts te staan bij de start, zodat ik direct veel dames kon inhalen. Maar helaas waren ze voor me slecht weg. Uiteindelijk nog redelijk wat plekken goed kunnen maken in het stuk bergop. Daarna verliep de wedstrijd moeizaam en was inhalen moeilijk doordat ik de goede benen van vorige week niet kon vinden. Langzaamaan wel wat plekken op kunnen schuiven en zo uiteindelijk 25ste gefinisht. Enerzijds op iets meer gehoopt maar anderzijds is het ook wel prima resultaat aangezien alle toppers aanwezig waren.’

Elite mannen – Godrie voelt benen ontploffen
Stan Godrie moest in het eerste deel veel energie steken in het inhalen nadat hij tot tweemaal toe was opgehouden door een valpartij van een ander. Voor die inspanningen betaalde hij later in de wedstrijd de tol.

Stan (41ste): ‘Ik had geen goede start doordat ik 2 maal achter een valpartij zat. Daarna van een verloren positie in de eerste ronde nog goed kunnen opschuiven maar daarmee mijn benen ontploft en geen goed gevoel meer in de rest van de wedstrijd. Een uur lang  afgezien, maar niet verder gekomen als 41e plaats.’

Zaterdag 27 januari – Flandriencross in Hamme
In het Belgische Hamme werd zaterdag de Flandriencross verreden. Namens onze ploeg was Isa Nomden van de partij. Ze werd keurig twaalfde.

Isa: ‘Het was een lastig rondje met snelle technische passages en stoempstukken. Ik had niet zo’n goede start, doordat de startlichten erg lastig te zien waren. In het eerste deel zat ik tussen het gedrang, maar daarna goed kunnen inhalen op de modderstroken en de hele tijd rond plek 12 gereden. Op het laatste zakte ik een beetje terug, maar ik had een erg goede laatste ronde en kon weer terugkomen naar de 12de plaats. Wel redelijk tevreden over vandaag.’