Terugblik Zonnebeke en Benidorm: podium voor Hartog, Van Lierop 9de

Drie van onze renners kwamen dit weekend in actie. Larissa Hartog trotseerde zaterdag de Belgische kou en reed naar een geweldige tweede plaats in Zonnebeke. Een dag later en een paar duizend kilometer zuidelijker stonden Michiel Mouris, Danny van Lierop en Stan Godrie aan de start van de wereldbekerwedstrijd in het Spaanse Benidorm. Van Lierop werd 9de bij de Beloften (U23), Stan Godrie kwam bij de Elites als 31ste over de streep. Junior Mouris werd 23ste.

Zondag 21 januari – WB Benidorm

Ondanks een minder goede start wist Danny van Lierop toch nog naar voren te rijden en een top-tien plaats te bemachtigen bij de U23.

‘Ik stond op de derde rij en voor me waren ze slecht weg en daardoor kwam ik vast te zitten’, blikt Danny terug. ‘Rond plek 20/25 het veld in en snel proberen op te schuiven. Eerste half uur heb ik geprobeerd terug naar de kopgroep te rijden. Toen ik net kwam aansluiten, trokken ze vooraan vol door en viel de groep meteen uit elkaar. Ik had in de finale niet meer de benen om mee te gaan. Ik werd 9de en daar ben ik tevreden mee.’

Een paar uur later vertrokken 54 Elite-renners, waaronder Stan Godrie, voor hun wedstrijd. Godrie stond bij de start bijna helemaal achteraan en kwam niet lekker uit de startblokken. Hij werkte zich op naar de 31ste plek en verdedigde die positie.

Stan: ‘Ik had geen hele goede start. Dat was ook bijna onmogelijk, omdat ik bijna als laatste werd opgesteld. Vlak na de start raakte ik ook betrokken bij een valpartij, dus ik moest in de achtervolging. Ik kon niet hard versnellen naar een mooie plek.  Maar ik ben wel steady naar 31e plek gereden. Niet helemaal tevreden over de wedstrijd daardoor.’

Bij de Junioren werden we vertegenwoordigd door Michiel Mouris. Hij werd op het snelle parcours 23ste.

Michiel: ‘Ik had een beetje een slechte start en daardoor werd het erg lastig op dit rondje. Nog wel iets opgeschoven, maar lang niet genoeg. 23ste geworden. Niet zo tevreden mee.’


Zaterdag 20 januari – Hartog op podium in Zonnebeke

Larissa Hartog had zaterdag wat te vieren in Zonnebeke. Ze werd knap tweede en dat betekende haar eerste podiumplek in een tv-cross.

Larissa: ‘Ik had een goede start waardoor ik direct van voren zat. Een bocht lag er onverwachts gladder bij dan tijdens de verkenning waardoor ik weggleed en van de fiets af moest. Hierdoor miste ik helaas direct de aansluiting bij Riberolle. Eerst nog geprobeerd terug te komen, maar al snel gekozen om mijn eigen tempo te gaan rijden. Ik voelde me goed waardoor ik het tempo hoog kon houden en zo naar de tweede plaats gereden. Superblij met mijn eerste podiumplaats in een tv cross! Leuke ervaring en sponsoren waren mooi in beeld!’