Terugblik Hulst: Stan Godrie na sterke slotronde 25ste

Vier renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team stonden zondag 2 januari aan de start van de Wereldbekerwedstrijd in het Zeeuwse Hulst. Hoe het ze verging, lees je hier.

Elite vrouwen – Isa Nomden 37ste

Isa Nomden was wederom geselecteerd om met de Elites mee te rijden in een Wereldbekercross. Ze werd 37ste.

‘Ik vond het een superleuk parcours en ik kwam van het inrijden terug met een goed gevoel’, vertelt Isa. ‘Ik had een goede start en ik kon direct goed opschuiven. De eerste 2 rondes gingen goed en ik reed rond de 28ste plaats. Na 2 ronden voelde ik dat m’n onderrug blokkeerde en ik niet echt meer vermogens kon leveren. Ik zakte er doorheen. Ik merkte dat ik conditioneel nog wel kon, maar ik gewoon geen kracht meer had in m’n benen. Ik baal best een beetje, maar neem zeker het goede gevoel van de eerste 2 ronden mee.’

Elite mannen – Stan Godrie 25ste

ZZPR.nl-Orange Babies CT had bij de Elite mannen drie man aan het vertrek staan: Stan Godrie, Hugo Kars en Danny van Lierop. Ze werden respectievelijk 25ste, 49ste en 51ste.

Stan (25ste): ‘Ik was goed gestart, maar in de eerste ronde viel ik, wat me wat plaatsen kostte. Wel hard teruggeknokt en ik reed voor plek 25 met een groepje van zeven. Ik reed een goede laatste ronde en kon die 25ste plek pakken. Het was geen foutloze wedstrijd voor me, maar wel tevreden over hoe het verder ging. En vooral blij met die laatste ronde.’

Hugo (49ste): ‘Ik moest vanaf de laatste rij starten en ik was niet super weg. De eerste ronden vrijwel op dezelfde plek blijven zitten, ondanks dat ik wel probeerde op te schuiven. Bij de eerste doorkomt was ik 59ste. Ik mijn eigen tempo gereden en wat renners ingehaald. Uiteindelijk 49ste geworden. Het gevoel was nog niet wat het moet zijn, maar al wel een stuk beter dan vorige 2 weken.’

Danny (51ste):  ‘Ik startte vanaf de laatste rij, maar had desondanks een goede start en was in de eerste ronde aan het opschuiven richting top 40. In de tweede ronde reed ik net na de materiaalpost lek, daarna lang door moeten rijden voordat ik kon wisselen. Uiteindelijk naar een 51ste plaats gereden.’