Terugblik Baal: Haverdings gaat ook in nieuwe jaar door met winnen

Op zaterdag 1 januari stond in het Belgische Baal de GP Sven Nys op het programma. Junior David Haverdings ging in het nieuwe jaar verder waar hij in 2021 mee geëindigd was: winnen. Lucas Janssen stond bij de Beloften aan de start. Hij werd 33ste.

Junioren – Haverdings wint
David Haverdings sloot 2021 af met een paar prachtige overwinningen in Wereldbekerwedstrijden. En ook in de eerste cross van 2022 bleek het talent uit de ploeg van Frank Groenendaal opnieuw niet te kloppen. Hij kwam met ruime voorsprong op zijn concurrenten over de meet.

‘Vandaag wilde ik het voor mezelf wat minder zwaar maken dan de afgelopen weken’, blikte de winnaar terug. ‘Ik startte goed en pakte toen een rustig tempo, met de focus om de goede sporen en lijnen te rijden. Aan het begin van de derde ronde kwam ik alleen voorop en vanaf dat moment heb ik een mooie voorsprong opgebouwd. Ik vind Baal een mooie cross en ben blij met dit goede begin van 2022.’

Beloften – Janssen 33ste
Lucas Janssen was ook van de partij op de Balenberg. Hij kwam als 33ste over de streep bij de Beloften.

‘Ik was goed gestart, maar door het vele trainen en wedstrijden die ik heb gedaan om goed te zijn op het NK, was het beste er bij mij al snel af. Uiteindelijk veel plekken verloren en als 33ste gefinisht.’