Terugblik op Koksijde: Weer prijs voor David Haverdings, top 10 voor Danny van Lierop

Zaterdag 20 november was een bijzonder succesvolle dag voor ZPPR.nl-Orange Babies Cycling Team, met prachtige overwinningen van David Haverdings (Merksplas) en Lucas Janssen (Hilversum). Hoe verging het onze renners een dag later in Koksijde? Je leest het hier.

Weer winst voor David
David Haverdings is tot nu toe de grote man bij de Junioren. De jonge Drent boekt de ene na de andere mooie overwinning en dit weekend kwamen daar weer twee prachtige zeges bij. Zaterdag sloeg hij toe in Merksplas en een dag later was hij ook in de zware cross van Koksijde veruit de sterkste.

‘Vandaag in Koksijde had ik een goede start, maar ik moest toch een beetje in mijn ritme komen’, blikt David terug. ‘Vanaf de 2de ronde ben ik op kop gaan rijden. Ik reed weg bij de rest en finishte uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong op de nummer twee. Ik ben supertevreden met mijn weekend.’

Danny tiende bij U23
Bij de categorie U23 (Beloften) stonden drie renners van Orange Babies CT aan de start: Danny van Lierop, Joost Brinkman en Jordi van Heijst. Danny werd knap tiende, Joost werd 17de en Jordi kwam als 23ste over de streep. Het drietal blikt terug op hun wedstrijd.

Danny: ‘De eerste halve ronde reed ik op plek zes. De zandstroken gingen steeds goed, maar op de tussenstroken had ik een wat lager tempo en kon ik de kopgroep niet volgen. Ik moest de kopgroep dus laten gaan, maar ben desondanks tevreden met mijn tiende plaats.’

Joost: ‘Mijn start was redelijk en na de eerste ronde lag ik op plek elf of twaalf. Ik kon die positie drie ronden lang vasthouden, maar na een foutje moest ik toch de renner voor me laten gaan. Hierna werd ik steeds weer ingehaald waardoor de moraal toch een beetje in de schoenen zakte. De rondetijden liepen redelijk op. Ik merk dat mijn vorm groeit, maar mijn tweede wedstrijdhelft kan zeker nog beter. Deze week weer lekker trainen en dan op naar volgende week.’

Jordi: ‘Ik had een prima start vanaf de laatste plek. Helaas reed er de eerste rechte zandstrook iemand bij mij achterop, waardoor zijn shifter in mijn achterwiel terechtkwam. Daardoor viel ik wat terug. Maar los daarvan lukte het me de hele wedstrijd nooit om echt lekker in de wedstrijd te komen. De zandstroken gingen voor mijn gevoel ook niet zo goed, waardoor ik veel moest lopen. Dat maakte de wedstrijd extreem zwaar.’

Elite: Stan wordt 22ste
Bij de Elite stonden twee renners van onze ploeg aan het vertrek. Stan Godrie knokte zich naar de 22ste plek, de pas 19-jarige Hugo Kars werd 36ste.

‘Net voor de start was er een flinke regenbui’, vertelt Stan. ‘Daardoor werd het parcours heel wat gladder, maar het los zand werd wat gemakkelijker om door te komen. Ik had een prima start en lag na een ronde 23ste. Technisch kon ik goed mee en de hele koers weinig verval gehad. Goed voor mijn plek kunnen knokken en zo 22ste kunnen worden.’

Hugo: ‘Ik koos ervoor om vandaag met de Elite mee te rijden. Ik had een goede eerste ronde, maar daarna werd het steeds minder en ik begon wat meer foutjes te maken. Zo werd ik uiteindelijk 36ste.’