Twee zeges op een dag voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team

Het was zaterdag 20 november dubbel feest voor Orange Babies CT. Eerst won David Haverdings de juniorenkoers in het Belgische Merksplas. Later op de dag kwam ook Lucas Janssen juichend over de streep in Hilversum.

David is al het hele seizoen geweldig in vorm en wint de ene koers na de andere. Ook in de Aardbeiencross toonde het jonge talent uit de ploeg van Frank Groenendaal zijn klasse door weer een overwinning te boeken.

Isa Nomden, net terug van het trainingskamp in Spanje, reed ook in Merksplas. En ook zij reed sterk. In de gecombineerde Elite-Beloftenwedstrijd finishte ze als 21ste en als derde Belofte.
‘Ik zat goed in de wedstrijd, totdat ik in de 3de ronde viel’, vertelt Isa. ‘Iemand voor mij stond stil, ik reed tegen haar aan en viel toen om. Het was een superstomme valpartij, maar het kostte wel veel tijd. De rest van de 3de ronde zat ik niet echt lekker in m’n ritme, maar de volgende ronde kon ik mij weer herpakken. Het groepje voor mij was niet ver weg, maar ik kwam niet heel snel dichterbij. Uiteindelijk kon ik in de laatste ronde nog 1 iemand van dat groepje inhalen.’

Lucas wint in Hilversum

Lucas Janssen zou zaterdag geen wedstrijd rijden. Tenminste, dat dacht hij bij het ontbijt. Maar na een lekkere ochtendtraining, besloot hij op het allerlaatste moment toch maar in de auto te stappen om de wedstrijd in Hilversum te rijden. En dat hebben ze daar geweten. Lucas kwam, zag en overwon.

Lucas: ‘Nadat ik al 1,5 uur had getraind, toch nog even last minute ingeschreven voor deze snelle technische bosomloop. Twee rondjes ingereden, daarna omkleden en starten. Ik moest op de laatste rij starten, maar kon snel opschuiven. Direct de kop gepakt, een gaatje geslagen en dat niet meer afgestaan.’