Terugblik op Kortrijk en Besançon: Gekneusde duim voor Janssen, top 15 voor Kars

Dit weekend stonden zes van onze renners aan de start in Kortrijk en Besançon. Hier een overzicht van de prestaties.

Zaterdag 27 november – Kortrijk
Joost Brinkman, Jordi van Heijst, Lucas Janssen, Danny van Lierop en Hugo Kars stonden zaterdag in Kortrijk allemaal aan het vertrek bij de Beloften.

Hugo (15de): ‘Ik had een matige start. Maar in de eerste ronde heb ik toch een hoop renners weten in te halen, waardoor ik als 12de door de eerste ronde kwam. Ik werd al vrij snel in de wedstrijd ingehaald door drie renners waardoor ik 15de kwam te liggen. Van ronde drie tot de laatste ronde in mijn eentje gereden, met een renner die ongeveer 10 seconde achter mij lag. In het allerlaatste stuk voordat we het asfalt opdraaiden richting de finish, ging mijn ketting er af, waardoor ik in werd gehaald door twee renners achter mij. Gelukkig kon ik wel meteen aanpikken en wist ik de sprint voor plek 15 nog te winnen.’

Danny (18de): Ik had een slechte start en daardoor de eerste ronde in de drukte terechtgekomen. Toen ik eenmaal vrij baan had, kwam ik in een aardig ritme en kon ik van groepje naar groepje rijden. Uiteindelijk finishte ik als 18de.’

Joost (23ste): ‘Ik werd bijna als allerlaatste opgesteld, maar had toch een redelijke start en dook rond plek 40 het veld in. Gelijk goed opgeschoven tot aan in het wiel van Danny. Samen waren we lekker aan het inhalen, maar toen reed ik lek. Dat kostte behoorlijk wat tijd en posities. Na de fietswissel ben ik weer aan het inhalen geslagen, met een 23ste plek als resultaat. Jammer van de lekke band, maar het goede gevoel was er zeker weer vandaag.’

Jordi (30ste): ‘Ik moest starten van bijna helemaal achteraan, rond plek 70. Toch had ik wel een goede start en haalde ik meteen al behoorlijk veel renners in. Bij het ingaan van de tweede ronde lag ik al 32ste. De rest van de wedstrijd reed ik rond die positie, om uiteindelijk als 30ste te finishen. Ik houd een redelijk gevoel over aan deze wedstrijd.’

Lucas Janssen (49ste): ‘Ik moest achteraan starten en had ook geen perfecte start. De hele wedstrijd tegen mezelf geworsteld en toen kwam ik in de voorlaatste ronde ook nog hard ten val. Ik had veel pijn aan mijn rug en kon mijn duim niet meer bewegen zonder pijn. Ik heb de wedstrijd toch uitgereden en daarna naar het ziekenhuis gegaan om naar mijn duim te laten kijken. Die is gelukkig niet gebroken, maar wel flink gekneusd.’

Zondag 28 november – Wereldbeker Besançon
Zondag stond in Frankrijk de WB-wedstrijd van Besançon op het programma. Stan Godrie was een van de zes Nederlanders die bij de Elite mannen aan het vertrek stonden. Stan werd 31ste.

Stan: ‘Vandaag in Besançon de wereldbeker op een typisch Frans parcours, met veel regen en sneeuwval was het vettig en zwaar geworden. Ik kon geen beste start maken en kwam ook niet meteen in een lekker ritme. Ik zat de hele wedstrijd best ver van achteren. Soms lukte het me wat plekken op te schuiven, maar twee lekke banden zorgden ervoor dat ik dan weer plekken verloor. Uiteindelijk werd ik 31ste. Daar ben ik niet helemaal tevreden over, maar er zat vandaag jammer genoeg niet meer in.’