Terugblik op slotweekend: Godrie weer in beeld, mooie zeges voor broers Haverdings

Het veldritseizoen werd afgelopen weekeinde afgesloten met wedstrijden in Sint Niklaas (zaterdag) en Oostmalle (zondag). Het werd voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team wederom een zeer succesvol weekend.

Zaterdag 19 februari – Sint Niklaas

Nieuwelingen – Floris Haverdings de beste
Floris Haverdings etaleert in Nederland en België al een paar weken zijn geweldige vorm en ook in de Waaslandcross liet hij weer zien waarom hij dit seizoen werd gevraagd om voor ZZPR.nl-Orange Babies CT te komen rijden. In Sint Niklaas troefde hij Yoren Vanhoudt en Senn Bossaert af en pakte zo een mooie zege.

Junioren – Winst voor David Haverdings
Bij de Junioren stak er dit seizoen één renner met kop en schouders bovenuit. En dat is onze eigen David Haverdings. Niet voor niets verdiende hij een mooie transfer naar Baloise Trek Lions, de topploeg van Sven Nys. Maar voor het zover is, wilde hij eerst nog schitteren in het shirt van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. En dat deed hij ook in Sint Niklaas. In de slotronde schudde David zijn twee Belgische medevluchters van zich af en kwam juichend over de streep.

Elite mannen – Sterke start van Godrie
Net als vorige week was Stan Godrie ook in Sint Niklaas zo goed vertrokken dat hij een flink deel van de eerste ronde op de vijfde plek reed. Godrie finishte uiteindelijk op de achttiende plaats.

‘Ik kwam goed uit de startblokken’, aldus Stan. ‘Maar door de regenbui had ik wat moeite met de gladde ondergrond. In de wisselpost was er miscommunicatie over grovere banden, maar eenmaal op de goede banden kon ik nog een mooie inhaalrace rijden. Uiteindelijk 18de geworden.’

Zondag 20 februari – Oostmalle

Nieuwelingen – Weer winst voor Floris Haverdings
Een dag na zijn mooie overwinning in Sint Niklaas, was Floris in de sluitingsprijs van Oostmalle weer de sterkte. Ook ditmaal stond Yoren Vanhoudt naast hem op het podium. De derde plaats was deze keer voor Kobe van den Bulck.

Junioren – David Haverdings sluit af in stijl
David Haverdings sloot in Oostmalle zijn fantastische seizoen, waarin hij meer dan 20 overwinningen boekte, af in stijl. Na een mooie sprint met zijn Belgische concurrent Aaron Dockx pakte hij in zijn laatste wedstrijd voor ZZPR.nl-Orange Babies CT opnieuw een mooie zege.

Elite mannen – Van Lierop en Godrie tevreden
Bij de Elite stonden twee renners van onze ploeg aan de start: Stan Godrie en Danny van Lierop. Beide coureurs kijken tevreden terug op hun wedstrijd, waarin ze respectievelijk 19de en 24ste werden.

Stan (19de): ‘Ook in Oostmalle had ik een goede start. Ik draaide als eerste het veld in. Ook Danny was goed gestart en we hebben veel samen gereden. Het was een technisch uitdagend en snel rondje, wat ik heel mooi vond. Ik had helaas geen superdag waardoor ik op de rechte stukken aan het afzien was in het wiel. Ik zakte terug, maar toch nog 19de weten te worden. Blij met 2 maal top 20 dit weekend.’

Danny (24ste): ‘Ik ging achter Stan als tweede het veld in. De eerste halve ronde op plek 4 gereden en langzaamaan zakte ik wat verder naar achteren. Een paar keer gevallen op het lastige parcours, waardoor ik mijn ritme even kwijt was. Maar ik ben tevreden met mijn 24ste plek’