Terugblik op Tabor – Prachtige zege voor David Haverdings

Zondag 14 november stond voor de Junioren en Beloften de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het programma. ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team had drie man aan het vertrek en boekte een prachtige zege.

Junioren – Winst voor Haverdings
David Haverdings rijgt dit seizoen de overwinningen aan elkaar en stond in Tsjechië dan ook als een van de favorieten aan de start. En David maakte die favorietenrol dubbel en dwars waar. De hele koers zat hij attent voorin en in de slotronde sloeg hij toe. ‘Ik voelde me erg sterk vandaag’, aldus David. ‘In de laatste ronde ben ik gedemarreerd en ik kon in mijn eentje naar de finish rijden. Ik ben hier superblij mee!’

Beloften – 19de en 34ste
Bij de Beloften werd onze ploeg vertegenwoordigd door Danny van Lierop en Joost Brinkman. Ze werden respectievelijk 19de en 34ste.

‘Ik moest vanaf de vierde rij starten, maar was toch erg goed vertrokken’, blikte Danny terug. ‘De eerste anderhalve ronde heb ik aan de kopgroep gehangen. Daarna moest ik die laten gaan en kwam ik in een groep terecht die streed om plaats 16. Uiteindelijk kwam ik als 19de over de streep.’

Joost werd enkele weken geleden ziek en besloot even rust te nemen. De wedstrijd in Tabor was zijn eerste cross sinds die rustperiode. Hij startte dus vanzelfsprekend zonder al te hoge verwachtingen. ‘Toch was ik goed vertrokken’, vertelde Joost. ‘Ik heb geprobeerd mee te rijden, maar de snelheid lag zo hoog dat ik mezelf een beetje opblies. Ik deed het even een rondje wat rustiger aan in een groepje en toen ben ik hieruit weggesprongen en nog een paar man opgepikt om op plek 34 te finishen. Vanaf nu de vorm doorbouwen en binnenkort hopelijk betere resultaten.’