Haverdings, Brinkman en Van Lierop naar Tsjechië voor eerste WB-cross

Voor wie de prestaties en uitslagen van de renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team dit weekend wil volgen, wordt het een overzichtelijk weekend. We rijden namelijk alleen de Wereldbekerwedstrijd in Tabor (Tsjechië).

Zaterdag 13 november wordt er in Leuven gekoerst, maar geen enkele renner van onze ploeg is daar van de partij. Dat komt omdat een deel van de ploeg momenteel in Zuid-Spanje op trainingskamp is. Het andere deel rijdt zondag in Tabor.

Zondag 14 november is het zoals gezegd in Tsjechië te doen. In Tabor, al meerdere keren gastheer van het wereldkampioenschap, staat voor de Beloften en Junioren de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Voor deze categorieën bestaat de WB-cyclus uit vijf wedstrijden (de Elites rijden er 16).

Drie renners geselecteerd
Bondscoach Gerben de Knegt selecteerde drie coureurs van Orange Babies CT voor deze wedstrijd. David Haverdings, vorige week nog goed voor zilver tijdens het EK in Drenthe, staat aan de start bij de Junioren. Start: 9.30 uur.

Bij de Beloften staan we met twee man aan het vertrek: Danny van Lierop (foto) en Joost Brinkman. Zij starten om 11.40 uur.