Terugblik WB Dendermonde: Haverdings wint, Godrie 22ste

Op Tweede Kerstdag stond er in Dendermonde weer een Wereldbekerwedstrijd op het programma. Junior David Haverdings soleerde naar een prachtige zege. Bij de Elite finishte Stan Godrie knap op de 22ste plaats. Hoe het alle renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team verging, lees je hier.

Junioren – Weer zege voor Haverdings
David Haverdings won tot nu toe alle Wereldbekercrossen. En in zijn witte leiderstrui deed hij dat in Dendermonde opnieuw. In de Belgische blubber was hij simpelweg de sterkte van allemaal.

‘Ik heb de hele wedstrijd mijn eigen tempo gereden en ze gingen er 1 voor 1 af’, was het nuchtere commentaar van de winnaar. ‘Ik ben heel blij met deze overwinning.’

Beloften mannen (U23) – Danny van Lierop 23ste
Hugo Kars en Danny van Lierop stonden namens onze ploeg aan de start bij de Beloftenwedstrijd. Hugo werd 35ste, Danny kwam als 23ste over de streep.

Danny: Mijn start was goed, maar op de eerste modderstrook vast komen te zitten met een andere renner, waardoor ik veel plekken verloor. Daarna goede rondes gereden, maar blijven hangen op plek 30. Na een sterke laatste ronde gefinisht op plek 23.’

Hugo: ‘Ik was de eerste ronden goed weg, maar daarna had ik niet de power om door te kunnen trekken. Uiteindelijk werd ik 35ste.’

Vrouwen Elite – Isa Nomden is beetje teleurgesteld
Isa Nomden mocht weer meedoen bij de Elite vrouwen, maar was niet fit genoeg om er het maximale uit te halen.

Isa: ‘Mijn start was redelijk en de eerste ronde heb ik best wat rensters in kunnen halen. Ik kwam de eerste ronde als ongeveer 35ste door. Maar na de eerste ronde kreeg ik last van mijn heup, wat uitstraalde naar mijn onderrug. Ik kon niet genoeg power trappen en het lopen deed best wel pijn. Ik zat daardoor niet echt in een lekkere wedstrijdfocus en ik ben er best doorheen gezakt en werd 54ste. Ik ben een beetje teleurgesteld, maar volgende week nieuwe kansen in Hulst!’

Mannen Elite – Stan Godrie 22ste
Stan: ‘In Dendermonde lag weer een zwaar parcours, net als vorig jaar. Maar toch konden we best veel op de macht fietsen. Mijn start was oké, maar de eerste 2 rondes kwam ik niet goed door de modder. Op techniek kon in mijn positie houden maar de kracht kwam pas in de 3de ronde. Vanaf toen kon ik nog een aantal plaatsen goedmaken. Blij met het gevoel en een 22ste plaats,’