Terugblik Heusden-Zolder: Haverdings gaat door met winnen

Vier renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team gingen maandag naar het circuit van Zolder voor de Superprestigecross van Heusden-Zolder. Hier lees je hoe het ze verging.

Junioren
Bij de Junioren stond er opnieuw geen maat op David Haverdings. Op zondag was David al ruimschoots de sterkste in Dendermonde en ook in Heusden-Zolder kwam het toptalent weer als eerste over de streep.

‘Ik had van te voren bedacht om te proberen vanaf de eerste ronde vol gas te gaan en zo te voorkomen dat het een grote groep werd’, vertelt David. ‘Zo gezegd zo gedaan. Vanaf de start ging ik vol gas en reed in mijn eentje weg. Bij de eerste doorkomst had ik al 8 seconden. De hele wedstrijd solo gereden. Dat was niet makkelijk, maar uiteindelijk wel heel blij dat het lukte! Hele mooie overwinning.’

Elite mannen
Voor de Beloften was er geen aparte wedstrijd in Heusden-Zolder, dus deden de Beloften mee met de Elite. Dat zorgde voor een enorm startveld van meer dan honderd man, waaronder Joost Brinkman, Danny van Lierop en Lucas Janssen. Lucas werd 46ste, Joost 62ste. Danny haalde de finish niet.

Lucas (46ste): ‘Het was een snelle wedstrijd. Er waren heel veel deelnemers en ik stond daardoor op rij 7. Ik was relatief goed weg en kon het eerste half uur van groep naar groep rijden. Uiteindelijk was na 40 minuten het beste eraf en kon ik 46ste worden.’

Danny (DNF): ‘Ik werd ergens rond plek 70 opgesteld en de eerste ronde doorgekomen op plek 50. Eerste deel van de wedstrijd gestaag renners ingehaald en half koers mee in een groepje voor plek 30. Helaas begon ik toen te verkrampen en paar rondes later uit de wedstrijd gestapt.’