Drie nieuwe aanwinsten voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

VEGHEL –  Op het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Surhuisterveen kende ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies een zeer succesvol weekeinde met de nationale titels van Inge van der Heijden (vrouwen -23), Femke Gerritse (junior-vrouwen) en Ryan Kamp (junioren). Maar tegelijkertijd werkte de ploeg verder aan de toekomst van het team door drie nieuwe aanwinsten vast te leggen voor het komende veldritseizoen. Puck Pieterse (volgend jaar junior-vrouw), Hugo Kars en Steijn Willemsen (volgende winter junioren) komen de ploeg van manager Frank Groenendaal versterken. De formatie zal nog nadrukkelijker inzetten op de opleiding van jong Nederlands crosstalent en zo blijven bijdragen aan de toekomst van de sport.

Puck Pieterse uit Amersfoort won deze winter al vijftien nationale crossen en was op het Nederlands Kampioenschap in Surhuisterveen goed voor een zilveren medaille bij de nieuwelingen-meisjes. Ze ziet de overstap naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies als een belangrijke stap in haar loopbaan. “Eigenlijk ben ik in het veldrijden nog redelijk onervaren. Bij mijn club zijn niet veel mensen die aan veldrijden doen en daarom is het fijn om nu tot een team toe te treden waar heel veel andere renners ook op dezelfde parcoursen actief zijn en waar ik heel veel extra kennis hoop op te doen door tips van mijn collega-renners en van de begeleiding. Ik denk dat ik nog een aantal stappen kan zetten dankzij deze nieuwe omgeving. Ik ben benieuwd waar dat toe leiden kan in de categorie junior-vrouwen.”

Hugo Kars kende eveneens een succesvolle winter in de categorie nieuwelingen. De coureur uit Oosterbeek boekte drie nationale overwinningen en stond in de meeste Nederlandse crossen waar hij van start ging op het podium. Ook bij de nationale titelstrijd van afgelopen zondag was dat het geval, Kars werd daar tweede. De vice-Nederlands kampioen is blij met zijn nieuwe team. “Voor mij ligt de winst er voor een groot deel in dat je met veel aantal jonge renners gezamenlijk op kunt trekken in de wedstrijden. Zodat je van elkaar kunt leren en elkaar kunt motiveren. De ploeg heeft een aantal betrokken sponsors die het mogelijk maken om me verder te ontwikkelen. Ik hoop komende winter in de categorie junioren weer een stap te zetten en bijvoorbeeld een keer een wereldbeker te kunnen rijden.”

Steijn Willemsen is de derde aanwinst voor de veldritformatie. De 15-jarige Rotterdammer won dit seizoen drie crossen en stond in Zonhoven en Gieten bovendien op het podium van een Superprestige-veldrit. “Bij ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies hoop ik weer een nieuwe stap te maken. Ik ken verschillende renners bij de ploeg, dus ik zal me er snel op mijn plek voelen en het lijkt me mooi om met een grote groep renners actief te zijn in de veldritten. Bij de junioren hoop ik bovendien in aanmerking te komen voor wereldbekercrossen en dan wellicht ook eens met andere parcoursen kennis te maken dan de rondjes in Nederland en Vlaanderen. Ik heb alvast veel Belgische crossen gereden deze winter, dus daar heb ik al veel parcoursen leren kennen. Het zou mooi zijn als ik een aantal keren in het oranje in actie kan komen.”