Van den Eijnden derde op EK veldrijden

Guus van den Eijnden is zondag als derde geëindigd bij het EK veldrijden voor Junioren. De jonge Brabander moest in Namen alleen de Fransman Leo Bisiaux en de Deen Daniel Nielsen voor zich laten.

Van den Eijnden kwam op het zware parcours slechts 19 seconden na de winnaar over de streep. Een stukje achter de bronzen medailewinnaar reed ook zijn nog jongere ploeggenoot Floris Haverdings een sterke koers. Haverdings is eerstejaars Junior en werd knap vijftiende.

Superblij
‘Ik had een goede start en begon als eerste aan de klim vertelt Guus.  ‘Net voor de top werd ik nog door twee man voorbijgestoken, waardoor ik als 3de aan de afdaling begon. Snel daarna merkte ik dat ik niet echt de benen had om de eerste 5 te volgen en niet in een goed ritme kwam. De eerste 2 rondes eigenlijk steeds een paar plekjes moeten toegeven tot ik rond plaats 10 lag. In de derde ronde kwam ik er wat door en begon ik terug op te schuiven. in de vierde ronde kon ik op de kasseienstrook net een groepje inhalen waardoor ik als eerste van dat groepje aan de schuine kant kon beginnen en toen op de schuine kant best wat tijd goed gemaakt. Ik kon na de schuine kant bijna aansluiten bij de nummer 3 en dus deed ik weer mee voor het podium. Na een goede en foutloze slotronde een hele mooie derde plek behaald. Ik ben natuurlijk superblij met een podiumplek op een kampioenschap.’

Slechte start
Waar Guus goed was vertrokken, kende Floris een slechte start. Floris; ‘Ik had een superslechte start. Ik kwam ongeveer als veertigste over de klim. Vanaf toen gewoon de knop omgezet en alles eraan gedaan om zoveel mogelijk mensen in te halen en naar voren te komen. Dat lukte aardig, want na twee rondes zat ik op de 11de plek. Helaas ging het vanaf toen minder met mij. Ik was al de hele week verkouden en begon dus niet fit aan dit EK. De tank raakte leeg en ik zakte terug naar plek 15. Helemaal niet zo slecht en het was een mooie ervaring. Maar er had zeker meer ingezeten.’

Danny van Lierop
Een dag eerder kwam ook Danny van Lierop in actie namens ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. Hij werd 17de bij de Beloften.

Danny: ‘Een val bij de start zorgde ervoor dat ik als een van de laatste weer moest beginnen. Snel mijn eigen tempo gekozen op de zware ronde en gestaag naar voren gereden. In de laatste ronde naar plek 15 gereden, maar een val op de schuine kant resulteerde in een 17de plek.’