Beekse Bergen: Van den Eijnden en Haverdings samen op podium

In Hilvarenbeek, op het terrein van safaripark de Beekse Bergen, werd de juniorenwedstrijd gedomineerd door ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. Guus van den Eijnden won en maatje Floris Haverdings werd derde. Bij de Elites werd Stan Godrie 23ste.

 

Zondag 13 november – Hilvarenbeek

Junioren – Goud en brons
De wedstrijd bij de Junioren begon fantastisch voor ZZPR.nl-Orange Babies CT. Al in de eerste ronde gingen Guus van den Eijnden en Floris Haverdings er samen vandoor. In de tweede ronde ging Guus vervolgens alleen op avontuur en hij soleerde naar alweer een mooie overwinning. Zijn tweede zelfs van dit weekeinde, want vrijdag was hij ook al de sterkte in de Jaarmarktcross in Niel.

Floris maakte het feest compleet door ook een podiumplek te bemachtigen. Hij kwam als derde over de streep.

Guus: ‘In de eerste ronde samen met Floris weggereden en dus mooi samen op kop. In de tweede ronde in het bos moest Floris me laten gaan en kwam ik alleen kwam te rijden. De rest van de wedstrijd mijn eigen tempo gereden en ongeveer hetzelfde gaatje gehouden. Blij met weer een mooie overwinning en ook zeker mooi om samen op het podium te staan.’

Floris: ‘Ik was al snelste vertrokken en reed in het eerste bosje al meteen samen met Guus weg. 1 ronde kunnen volgen en daarna wegens veel last van mijn rug moeten lossen bij Guus en later ook bij Mika Vijfvinkel. Uiteindelijk op een mooie 3e plek geëindigd, daar ben ik tevreden mee!

Elite – Pech voor Van Lierop, Godrie 23ste
Bij de Elites zouden drie mannen van ZZPR.nl-Orange babies Cycling Team meedoen. Maar helaas moest Danny van Lierop op het laatste moment geblesseerd afzeggen, nadat hij tijdens het inrijden hard op zijn knie was gevallen. Stan Godrie en Hugo Kars gingen wel van start. Zij werden 23ste en 35ste.

Stan: ‘Ik had geen knalstart, maar wel goed opgeschoven en rond plek 21 na de eerste ronde. Daarna mijn positie goed kunnen houden tot ronde 4. Toen wat over mijn limiet gegaan en even wat teruggevallen. Ik kon me gelukkig mooi herpakken en als 23ste gefinisht. Het was echt een snelheidsmeting en een verraderlijk en technisch parcours, wat heel leuk was!’

Hugo: ‘Ik startte op de laatste rij en kwam de eerste ronde door op plek 30, dus ik had ongeveer 20 plekken goedgemaakt. Daarna sloot er van achter een groep aan van een renner of 8,  die later wat uit elkaar viel. Het tempo in deze groep lag voor mij net te hoog, waardoor ik niet mee kon met de snelste van die groep. Uiteindelijk 35e geworden.’

(Foto: Marcel v/d Meulengraaf)