Van Lierop en Nomden in prijzen op Heerderstrand

Danny van Lierop won vandaag de veldrit in Heerde, bij de vrouwen was Isa Nomden tweede.
Van Lierop: ”Vandaag gereden in Heerde. Goed start en meteen mee vooraan. Eerste paar rondes wat slordig in de zandstroken en daardoor even op achtervolgen aangewezen. Daarna de kop gepakt en stelselmatig een ruime voorsprong bij elkaar gefietst. Erg blij met de overwinning vandaag,”
Ook Lucas Janssen reed in deze nationale cross; ”Ik was goed weg en kon actief voorin zitten. In ronde twee heb ik mijn tube eraf gereden, waardoor ik drie minuten moest lopen naar de post. Daar moest ik even twee ronden van herstellen om weer echt terug in een ritme te komen. Uiteindelijk kon ik nog heel veel plekken goed maken en naar plaats acht rijden.”
Jordi van Heijst zei: ”Ik startte in Heerde vanaf de derde rij. Door middel van een goede start kon ik direct naar voren rijden. In ronde twee maakte ik helaas een foutje. De top drie was weg gereden, daarna kwam ik een groepje voor positie vier, vijf en zes terecht.” Tijdens de wedstrijd kreeg ik helaas heel veel last van mijn rug, waardoor ik de nummer vier moest laten gaan. Ik ben uiteindelijk vijfde geworden.”
Voor Nomden voelde het vandaag vertrouwd in haar eigen regio. ”Het was een thuiscross voor mij in Heerde. Wat vond ik het leuk dat er zo veel mensen waren gekomen en dat er overal langs het parcours mensen stonden die mij aanmoedigen. Ik had een redelijke start en was gelijk weg met Mirre Knaven en Leonie Bentveld. We streden voor de eerste plaats en uiteindelijk ben ik tweede geworden. Ik ben tevreden over de wedstrijd.”
Er werd ook buiten onze landsgrenzen gereden door renners van ons team. Door Stan Godrie bijvoorbeeld. ”Ik was vandaag zesde in Brumath (Frankrijk). Het was een snel rondje met afwisselend zand en bos. Ik had een goede start en reed de eerste ronde op plek vier. Totdat ik een foutje maakte bij de balken waardoor ik zesde kwam te rijden in de wedstrijd. Maar ik kreeg last van mijn rug. Ik kon er niet doorheen fietsen vandaag en met drie ronden te gaan werd ik ingelopen door twee renners achter me. Daar kon ik wel wat op adem komen en de rug rechten om zo nog een goede finale ronde te rijden naar de zesde plaats. Niet helemaal tevreden met de uitslag maar er zat vandaag helaas niet meer in.” Hugo Kars reed in Stockholm. ”Ik had een redelijke start en ging rond plek vijf het veld in. De nummer vier maakte in de eerste ronden een foutje waardoor de top drie kon wegrijden. Ik ben nooit echt meer in de buurt gekomen van het podium en heb uiteindelijk samen met een andere jongen voor plek vier gereden. Die vierde plaats pakte ik in de sprint.”