Haverdings boekt fraaie thuiszege in Gieten

David Haverdings heeft de juniorenwedstrijd in Gieten gewonnen.De coureur van ZZPR.nl-Orange Babies wist in de slotfase van de wedstrijd zijn laatste concurrent af te schudden en soleerde naar de winst.
”Ik was erop gebrand om hier goed te presteren in mijn thuiswedstrijd voor eigen publiek. Maar in het begin draaide het niet echt goed. Gelukkig kon ik in de slotfase toch de winst pakken.” Het EK op de VAM-berg is de volgende grote afspraak voor de renner uit Zuidlaren. ”Dat wordt de eerste grote internationale test. Daar en in de wereldbekers die erop volgen, wil ik graag laten zien dat ik een plek in de WK-selectie wil verdienen.”
Isa Nomden kwam uit in de vrouwenrace. ‘Wat had ik er zin in om weer met het hele team op de cross te zijn! Ik vond het parcours super zwaar, maar ook super leuk in de modder. Ik startte op de derde startrij en mijn start was helemaal niet verkeerd. Ik viel bijna toen we het veld in gingen, maar gelukkig ben ik blijven zitten. Ik heb bijna de hele wedstrijd op plek vijftien gereden, maar in de een na laatste ronde maakte ik een foutje, waardoor er twee meiden bij mij kwamen. Uiteindelijk een zestiende plek voor mij, waar ik erg tevreden mee ben in zo’n startveld.”
Bij de elite-mannen behaalde Stan Godrie direct een Superprestige-punt. ‘Ik kon vandaag vanaf de derde rij starten . Daar heb ik gebruik van gemaakt door gelijk goed mee te zitten. Ik heb lang rond plek achttien gereden en halfweg mijn tweede adem kunnen vinden waardoor ik nog wat plaatsjes op kon schuiven. Door de vele regenval maar ook de vele renners die al de nodige rondjes op het parcours hadden gereden, werd het steeds zwaarder. Dit lag me vandaag wel en ik ben heel blij met de vijftiende plaats. Mijn beste uitslag tussen de elite renners in Gieten.”
Jordi van Heijst zei: “Ik had een heel goede start en kwam er goed doorheen in de eerste halve ronde. Daarna ben ik een paar plekken teruggezakt maar helaas kreeg ik materiaal pech. Toen een heel stuk moeten lopen naar de materiaalpost wat echt heel veel energie kosten en waardoor ik ook helemaal uit mijn ritme was. Uiteindelijk kon ik weer verder maar dit heeft me wel een aantal posities gekost. Ik ben uiteindelijk in de uitslag op plek 48 neergezet terwijl ik net voor iemand finishte die 39e staat in de uitslag. Dat is dan weer jammer.” Danny van Lierop voegde daar aan toe: “‘Ik had een slechte start en kettingproblemen in de eerste ronde. Daarna onderhield ik een goed tempo en ondanks wat technische problemen was ik tevreden met plek 31.”
Lucas Janssen zei: “Het was mijn eerste cross dit seizoen en dat was direct een heel zware. Ik moest op de laatste rij plaatsnemen, maar kon de eerste twee ronden goed opschuiven. Rond plek 34 bleef ik hangen en ik verloor de aansluiting na een kleine val, maar het gevoel was niet verkeerd. Na 45 minuten uit koers gehaald op plek 34/35.”