Voorbeschouwing: waar rijden onze renners dit weekeinde

Het weekend staat weer voor de deur, dus dat betekent: Koers! Waar en wanneer komen onze renners in actie? Je leest het hier.

Zaterdag 30 oktober

NK op de weg
Joost Brinkman en Lucas Janssen stappen dit weekend niet op hun crossfiets, maar pakken de racefiets om het NK op de weg te rijden. Op het parcours op en rond de Col du VAM, waar volgende week ook het EK veldrijden gehouden wordt, sluiten Joost en Lucas hun juniorentijd af.


Zondag 31 oktober

Wereldbeker Overijse
Zoals verwacht werd Stan Godrie geselecteerd om Nederland bij de WB in het Belgische Overijse te vertegenwoordigen. Maar Stan is niet onze enige renner aan de start. De pas 18-jarige Danny van Lierop is namelijk ook geselecteerd en zal dus zijn opwachting maken op het allerhoogste niveau.

Isa Nomden zou aanvankelijk starten in Almelo, maar door ziekte van Maud Kaptheijns heeft bondscoach Gerben de Knegt Isa opgeroepen als vervanger. Dus net als vorige week in Zonhoven mag Isa meedoen aan een WB-cross bij de Elite.

Bij de juniorenkoers van Overijse staat David Haverdings aan het vertrek. David won de laatste drie wedstrijden waaraan hij meedeed (Oisterwijk, Ruddervoorde en Zonhoven) en is daarom een van de grote favorieten om de beroemde Vlaamse Druivencross te winnen.

Almelo
Op dezelfde dag wordt er ook in eigen land gekoerst, in Almelo om precies te zijn. En ook daar is Orange Babies Cycling Team van de partij.
Jordi van Heijst (18) rijdt er bij de gecombineerde Belofte-Elite wedstrijd.


Maandag 1 november

Koppenbergcross
Feest voor de liefhebbers van de cross, want maandag 1 november staat de beroemde en beruchte Koppenbergcross op het programma. Daar wordt ons team vertegenwoordigd door Hugo Kars.