Weer op pad op racefiets en MTB

De renners van de teams ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies en de elite/beloftenrenners van Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl kwamen weer in actie vandaag.
Zo was Joost Brinkman succesvol op de mountainbike in Havelte. De noorderling won de wedstrijd bij de nieuwelingen. “Ik pakte kopstart en vervolgens moest de één na de ander lossen uit mijn treintje. Uiteindelijk raakte ik ook de nummer twee kwijt en kwam ik de laatste 2,5 ronden alleen te rijden. Ik kwam met vijftien seconden voorsprong over de finish.”
Noah Vreeswijk reed bij de junioren. “Het was mijn eerste MTB-wedstrijd en ik moest dan ook als laatste starten. Bovendien kende ik ook nog eens een heel slechte start. Maar daarna kon ik goed opschuiven en steeds meer plekjes goed maken. De eerste zes waren echter al gevlogen, waardoor ik zevende werd.”
Kyle Agterberg reed bij de elite/beloften in Havelte. “Ik pakte kopstart en kon direct door trekken.Ik kreeg een gaatje met Jeroen van Eck, maar viel daarna. IK kreeg mijn klikker niet los en kreeg geen hulp. Daardoor verloor ik anderhalve minuut, voordat ik aan een inhaalrace kon beginnen. Zonde, want ik had goede benen.”
In Geldrop reed Stan Godrie een aanvallende koers. “Ik probeerde de koers hard te maken en wist een flink aantal keren bijna weg te rijden. Maar op deze ronde was er geen wegkomen aan. Op het laatst was het dan ook op bij me. Daar baal ik van want ik had in de sprint mee willen doen voor een top 5-klassering.”
Koen van Helvoirt reed ook in Geldrop. “Het was eigenlijk bijna de gehele wedstrijd een lang lint door de snelheid en de scherpe bochten. Ik voelde me al een stuk beter in vergelijking met de vorige wedstrijd en kon goed mee. Ik finishte in de groep als achttiende.”
Lisa van Helvoirt reed de EPZ Omloop van Borsele, een driedaagse koers voor junior-vrouwen in Zeeland in het kader van de UCI Nations Cup. “De tijdrit en de beide etappes gingen goed. Helaas lag ik vandaag net voor de finish bij een valpartij. Een vijftiende plek in het eindklassement stemde me zeer tevreden.”
Danny van Lierop reed in Eijsden. “Ik was goed weg en reed attent mee met de eersten. In de laatste drie ronden probeerde ik weg te rijden, maar dat lukte niet. Daardoor had ik niet zo’n goede sprint, maar was toch achttiende.”