Derde plek Pieterse in Heubach

Puck Pieterse van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies werd vandaag derde in de International MTB Junior Serie in Heubach. “Het was een rondje met één klim van ongeveer elf minuten en een afdaling met veel stenen, die door de regen glad waren geworden. IK mocht niet vooraan starten, maar na de klim ging ik wel als tweede de afdaling in. Hier reed de nummer één weg. Omhoog kwam ik samen met een andere renster te rijden. We konden het gat op de leidster niet meer dichten. De andere renster was in de afdaling net iets sterker, waardoor ik derde werd. Maar ik ben super tevreden met deze uitslag.”
Stan Godrie van Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl reed het criterium van Standdaarbuiten. “Ik hiel me de hele tijd rustig en schoof alleen bij serieuze pogingen mee. Samen met Bart Artz en Maik van der Heijden actief mee gedaan in groepjes die weg reden. Er waren er uiteindelijk zes vooruit. Mijn positie in de sprint kon iets beter, ik werd negende. De vorm is goed. Ik ben benieuwd wat het op de MTB gaat brengen met BeM op het programma deze week.”
Ook Maik van der Heijden reed er. “Halverwege de koers kwam ik in een mooie kopgroep terecht, maar helaas ging het niet door. Jammer genoeg geen mooie uitslag op het eind, maar ik ben wel tevreden over de wedstrijd nadat ik wat ziek ben geweest deze week.”
Bart Artz voegde toe: “Ik had in het begin niet al te beste benen. Ik besloot in de aanval te gaan, daardoor kwam ik meer in de wedstrijd. Uiteindelijk had ik een goede sprint, wat resulteerde in een twaalfde plek.Ik was tevreden over de koers.”

Koen van Helvoirt ging van start in de Ton Dolmans Trofee. “De eerste helft van de westrijd reed ik goed vooraan, omhoog kon ik goed mee. Het werd op het vlakke uit elkaar getrokken en daarbij heb ik wel wat inspanning moeten leveren. Ik zat uiteindelijk in de derde groep, maar na ruim 130 kilometer zat er niets meer in de benen. Kort daarop uit koers genomen. Dit was pas mijn derde wedstrijd van het seizoen en ik ben tevreden over vandaag.”
Jeroen Meijers: “Ik moest een keer of drie een gat dichten nadat ik te laat gereageerd had. Ik kwam wel steeds vooraan in de koers, maar miste in de finale opnieuwe de goede groep van negen man. In de tweede groep werd ik veertiende, maar ik heb te veel achter de feiten aan gefietst.”

Noah Vreeswijk reed in Mechelen zaterdag. “Ik kon goed meerijden in de eerste tien ronden, maar daarna moest ik steeds gaten dicht rijden. Ik schoof ook nog eens onderuit, heb nog wat ronden door gereden, maar acht ronden voor het einde ging het niet meer en kreeg ik DNF achter mijn naam.”
Danny van Lierop: “Ik stond vrij achteraan bij de start, maar kwam – nadat ik goed boven was gekomen – goed voorin te rijden. We reden uiteindelijk met 25 man naar de finish. Ik had niet meer zo veel over en werd tiende.”