Wereldbeker Maasmechelen: Van den Eijnden wint bij Junioren

Guus van den Eijnden heeft zondag 30 oktober de Wereldbekercross van Maasmechelen gewonnen. De tweedejaars Junior reed in de tweede ronde alleen weg en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Namens ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team kwamen ook Floris Haverdings, Danny van Lierop en Stan Godrie in actie.

WB Maasmechelen

Junioren
Guus van den Eijnden en Floris Haverdings stonden aan het vertrek bij de Junioren. Guus soleerde naar een prachtige zege en achter hem reed ook maatje Floris Haverdings een sterke wedstrijd. De eerstejaars Junior reed lang voor plek vier, maar viel door materiaalpech jammer genoeg terug. Hij pakte nog wel een knappe tiende plaats.

Guus: ‘Het was een technisch parcours wat veel hobbelde en het was opletten voor lekke banden door veel stenen. Ik had een goede start en ging als tweede het eerste kantje op. Na een ronde wat afgewacht te hebben in de wielen, heb ik in de tweede ronde besloten voor een technisch gedeelte op kop te gaan rijden. Hier kreeg ik meteen een mooi gat. Ronde voor ronde heb ik die voorsprong kunnen uitbouwen. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik 20 seconden voorsprong. In de laatste ronde heb ik geen risico’s meer genomen en uiteindelijk met 15 seconden voorsprong gewonnen. Superblij met mijn eerste wereldbekeroverwinning en mooi dat de vorm goed is richting het EK volgende week.’

Floris: ‘Ik startte vanaf de derde rij en was goed weg. Ik ging als tiende door de eerste bocht, Helaas reed daar iemand tegen mijn steekas, die daardoor los kwam te zitten. Ik had dat toen nog niet door en ben gewoon doorgereden, Het ging lekker en ik reed in een groepje dat streed voor de vierde plek. Helaas ging de steekas steeds losser zitten en toen merkte ik het natuurlijk wel. Toen de as er bijna uitviel ben ik gestopt om ‘m weer aan te draaien. Daarmee verloor ik veel tijd en werd ik uiteindelijk tiende. Jammer van die pech, maar gelukkig is de vorm goed. Ik heb zin in het EK.’

Beloften / U23
Danny van Lierop was door bondscoach Gerben de Knegt weer geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in de U23-categorie. De Brabander had jammer genoeg niet zijn beste dag en finishte als 22ste,

‘De start was goed’, blikt Danny terug. ‘Maar helaas schoot mijn ketting eraf op de finishstrook. De eerste ronde lag ik twaalfde en ik reed lang in een grote groep. Maar ik had niet de beste benen. In de vierde ronde vervelend gevallen en teruggevallen naar plek 27. Nog een aantal plekken goedgemaakt en gefinisht op plek 22. Niet echt tevreden.’

Elite
Stan Godrie was bij de Elites weer van de partij. Hij eindigde op een meer dan verdienstelijke twintigste plek.

‘Ik had een goede start draaide ongeveer als 17de het veld in’, vertelt Stan. ‘De snelle omloop lag me goed, maar het niveau lag hoog vandaag. Ik kon 2 rondes mooi met de grote eerste groep mee. Maar dan maakte ik een fout bij de balken. Zat snel weer op de fiets, maar toen vielen er wat gaten. Heb tot het einde gevochten en reed lang op plek 22, maar kon een goede laatste ronde rijden en finishte 20ste.’