Wereldbeker Tabor: Top 10 voor Van den Eijnden en Van Lierop

Zondag stond de Wereldbekerwedstrijd van Tabor (Tsjechië) op het programma. ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team was bij de Junioren (Guus van den Eijnden en Floris Haverdings), U23 (Danny van Lierop)  en de Elite (Stan Godrie) van de partij. Alle vier de coureurs kijken tevreden terug op hun optreden.

Junioren
Als er een serieuze juniorencross wordt gereden, is één ding zo goed als zeker: dat ZZPR.nl-Orange Babies CT-renners Guus van den Eijnden en Floris Haverdings van de partij zijn. Zo ook in Tsjechië, waar beide tieners opnieuw van zich deden spreken. Van den Eijnden (foto) reed even aan de leiding, maar moest na een val zijn podium-ambities opbergen. Hij werd nog wel knap achtste. Floris Haverdings had de pech bij de start achter verschillende valpartijen te zitten waardoor hij bij voorbaat als kansloos was. Toch knokte hij zich na een knappe inhaalrace nog naar de dertiende plek.

Guus (8ste): ‘Ik had een hele goede start en ging als eerste het veld in. Ik kreeg al snel een klein gaatje en heel de eerste ronde dit gaatje gehouden. Op de finishstraat liet ik het stilvallen, een halve ronde later reed er een Fransman weg en kwam ik in een achtervolgend groepje van 4. In de vierde ronde viel ik helaas in een bocht, net voor de finishstraat. Daardoor verloor ik de aansluiting met mijn groepje. Ik merkte toen ook dat het beste eraf was en kwam niet meer terug bij het groepje dat voor me reed. Uiteindelijk 8ste geworden en hier ben ik zeker tevreden mee.’

Floris (13de): Toen we moesten herstarten zat ik in de eerste bocht achter verschillende valpartijen. Daardoor ging ik uiteindelijk pas rond de 45ste plek het veld in. De rest van de wedstrijd alleen maar vol gas van groepje tot groepje gereden en uiteindelijk op de 13de plek gestrand, Ik ben zeker wel tevreden, maar er had nog meer in gezeten als ik bij de start niet was opgehouden.’

U23 (Beloften)
Bij de Beloften mocht Danny van Lierop meedoen. De Brabander startte uitstekend, viel daarna een beetje terug maar sleepte er wel een mooie tiende plaats uit.

Danny (10de): ‘Ik was als derde weg, maar in de eerste  ronde moest ik op de klim de kopgroep laten gaan. In de tweede ronde wat moeite om mijn ritme te vinden. Daarna aangesloten bij de groep voor plek 7.In de laatste ronde niet meer echt mee kunnen doen en 10de geworden. Ik ben tevreden over vandaag.’

Elite
Stan Godrie stond aan het vertrek bij de profs. Hij kon in het begin mee met de grote groep vooraan en reed ook enkele keren mooi in beeld. Godrie finishte uiteindelijk op een verdienstelijke 21ste plaats.

‘Mijn start was niet zo goed’, blikt Stan terug. ‘Ik kon in de eerste ronde wel goed opschuiven en was mee met een grote groep renners. In de tweede ronde mijn positie goed kunnen verdedigen. Het was een echt gevecht voor posities in die groep. In de derde ronde moest ik van fiets wisselen en daardoor verloor ik helaas de aansluiting met de groep. Ik kon mezelf goed herpakken en nog een aantal posities goedmaken. Ik voelde me sterk op deze mooie omloop die me altijd goed ligt.’