Twee keer top 5 in wereldbeker Bern

Vandaag kwamen drie renners van ons team uit in de wereldbekerwedstrijd in Bern. In Zwitserland werd de eerste manche van de Coupe du Monde voor beloften en junioren verreden.

Maik van der Heijden liet een vijfde plek noteren bij de beloften. “Heel lang reed ik voor een podiumplaats. Ik zat in de tang bij twee Franse renners, die voor de tweede plek streden. In de laatste ronde werd ik ook nog voorbij gereden door Tom Pidcock. Maar ik ben tevreden met mijn vijfde stek.”

Bij de junioren kwamen Hugo Kars en Noah Vreeswijk aan het vertrek. Vreeswijk streed voor de podiumplaatsen mee. “Ik startte op de derde rij, maar ik kon direct goed naar voren rijden. Bij de eerste doorkomst bij de materiaalpost lag ik achtste, daarna kon ik me bij de beste vijf handhaven. In de laatste ronde duwde een Tsjech zijn fiets voor mij, waardoor hij viel. Uiteindelijk sprintte ik voor plek drie, maar de Tsjech kon ik niet volgen en dus werd ik vierde.”


Hugo Kars startte op de laatste rij. “In het gedrang werd ik ook nog eens aangetikt, waardoor ik viel. Gelukkig kon ik nog een beetje opschuiven daarna, maar omdat het een heel snel parcours was, kon ik niet heel veel plaatsen goedmaken. Zo werd ik 22e.”