Podium voor Van Helvoirt, bijna top 10 voor Pieterse

Koen van Helvoirt nam vandaag deel aan de Uiterwaardencross van Zaltbommel. De crosser van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies startte in een veld van zeventig deelnemers. “Ik startte vanaf de vijfde rij. Er waren direct veel aanvallen, waardoor er al meteen een kopgroepje ontstond. De eerste twee ronden kon ik veel renners inhalen en kwam ik op plek acht terecht. Door kettingproblemen moest ik ver lopen en zakte ik naar een zestiende stek. Maar ik hervond mijn ritme en begon opnieuw aan een inhaalrace. Ik finishte uiteindelijk als elfde in totaal en als derde belofte.Ik reed een heel goede wedstrijd maar kon door de start en door de materiaalproblemen niet het maximale resultaat behalen.”

Bart Artz reisde af naar Boom, waar de tweede manche van de Superprestige werd verreden.”De eerst twee ronden kwam ik goed door, maar toen reed ik lek op de kasseien, waardoor ik veel tijd verloor. Daarna pakte ik mijn eigen tempo weer op – wat goed en constant was – waarbij ik niet verloor ten opzichte van de groep voor mij. In de laatste twee ronden maakte ik door vermoeidheid kleine foutjes. Uiteindelijk werd ik 36e. Ik sloot met een goed gevoel af, al was de lekke tube natuurlijk jammer.”

Laura van der Zwaan was temidden van de elite-vrouwen 28e in Boom. “Daar wachtte een mooi parcours. Gelukkig was het iets minder warm dan vorige week. De start was niet helemaal super, ik kon niet lekker naar voren rijden. Verder verliep de wedstrijd goed.”

Puck Pieterse liet een spectaculaire elfde plek noteren. “Ik werd als voorlaatste opgeroepen, maar had een goede start en reed al snel voorin. Op een gegeven moment reed ik tiende, maar ik werd in de slotronde nog ingehaald door Maud Kaptheijns. Een elfde plek voor mij dus. Ik ben supertevreden over deze wedstrijd en blij dat de eerste UCI-punten binnen zijn.”