Leonie Bentveld naar ZZPR.nl-Orange Babies

Wielrenster Leonie Bentveld rijdt volgende winter voor ZZPR.nl-Orange Babies. Deze formatie van manager Frank Groenendaal richt zich op de opleiding van Nederlandse wielertalenten. Bentveld blijft ook in haar nieuwe ploeg samen werken met haar trainster Marianne Gall.

De vijftienjarige inwoonster van het Friese Burgum kijkt uit naar de samenwerking.“ ZZPR.nl-Orange Babies heeft goed materiaal en laat me vrij om door te gaan met de manier van trainen zoals ik dat op dit moment doe. De begeleiding richting de internationale wedstrijden vind ik ook een heel belangrijk punt. In dit team kan ik mij verder ontwikkelen zonder dat er druk bij komt kijken. Op dit moment rijd ik met dispensatie bij de junior-vrouwen en ik wist dit seizoen al meerdere wedstrijden te winnen. De uitdaging ligt voor mij dus vooral bij de internationale wedstrijden. Ik kijk er dan ook erg naar uit om mij volgend seizoen te kunnen meten met de internationale top.”

Te midden van andere talentvolle leeftijdsgenoten en begeleid door een ervaren begeleidingsteam hoopt Bentveld zich verder te ontwikkelen. “Er zijn altijd verbeterpunten, vooral tactisch valt er bij mij nog veel te halen en de snelheid en techniek kunnen natuurlijk ook altijd beter. Ik vind vooral technische parcoursen mooi, parcoursen met loopstroken bevallen mij ook heel goed. Veldrijden is mijn favoriete discipline maar ik wil dit jaar ook een paar mountainbike wedstrijden gaan rijden om te kijken hoe dat bevalt.”

Teammanager Frank Groenendaal is blij met Bentveld de huidige Nederlands kampioene bij de nieuweling-meisjes én dit jaar al uitblinker bij de junior-vrouwen vast te hebben kunnen leggen. “We hebben als ploeg onze sporen verdiend als opleidingsteam en bieden graag talentvolle Nederlandse jongeren de kans de stap naar de top te zetten. Zo stoomden we de huidige beloftenkampioene Inge van der Heijden klaar voor de profs en waren we deze winter ook succesvol met Puck Pieterse, die de Europese titel won bij de junior-vrouwen in Silvelle. Het zou mooi zijn als we ook Leonie kunnen bijstaan in haar ontwikkeling en haar kunnen helpen ontdekken hoever zij kan reiken.”