Pieterse naar zilver op WK veldrijden in Zwitserland

Puck Pieterse van ZZPR.nl-Orange Babies is tweede geworden op het WK veldrijden voor junior-vrouwen in het Zwitserse Dubendorf. De Europees kampioene kon leven met zilver. “Natuurlijk start je altijd met de ambitie om te winnen, maar ik merkte al snel dat Shirin sterker was. Ik moest helaas op de derde rij starten, omdat men hier niet op UCI-punten startte, maar ik kon vrij snel in het gat duiken wat achter Shirin ontstond. Daar heeft het ook zeker niet aan gelegen dat ze bij me weg reed. Ik wist vooraf ook dat Shirin de afgelopen weken sterker was, maar je hoopt altijd op een maximaal resultaat. Uiteindelijk kan ik leven met plek twee. Op een gegeven moment heb ik ook meer omgekeken om zeker te stellen dat ik het zilver zou winnen.”
Kyle Agterberg (Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies) liet een prima twaalfde stek bij de beloften noteren.”Ik moest best van ver komen omdat ik vrij van achteren startte, maar kon op een gegeven moment goed opschuiven. Naar het einde toe kwam ik er eigenlijk steeds beter in. Dit seizoen zat ik op een gegeven moment tegen overtraind zijn aan, maar ik heb op tijd op de rem kunnen trappen. Over mijn zestiende plaatsen in Nommay en Hoogerheide kon ik al tevreden zijn, maar met deze twaalfde stek kan ik helemaal verder.” Oud-renner van het team Ryan Kamp won de wedstrijd.
Juniore Isa Nomden noemde het WK ‘een super gave ervaring’. “Ik heb op de laatste rij moeten starten, maar heb daarna een goede eerste ronde gehad, waarin ik veel plekken kon opschuiven. De tweede ronde was iets minder en ik zakte wat terug. In de laatste helft van de wedstrijd kon ik weer plekken terug nemen en uiteindelijk ben ik zeventiende geworden. Een uitslag waar ik tevreden mee was.”

Ook op dag 2 van het 2020 UCI Cyclo-cross World Championships Dubendorf – Zurich / Switzerland kwamen de renners van het team in actie. Hugo Kars van ZZPR.nl-Orange Babies eindigde op een dertiende plaats in de wedstrijd voor junioren. “Ik moest ver van achteren starten, maar kon in de eerste ronde – met name in de lange, rechte stukken, veel renners inhalen. Op een gegeven moment reed ik in de top tien, toen ik ten val kwam. Toen kwam ik op de veertiende plek te rijden. Ik kon nog in de groep komen die voor een elfde plek sprintte, maar meer dan een dertiende plek zat er niet in. Al met al ben ik wel tevreden over deze dag.”
Danny van Lierop werd 32e. “Ik had een redelijke start, maar maakte al gauw een foutje op de brug wat me plaatsen kostte. Een stukje verder kwam ik lopend niet boven en gleed ik naar beneden. Daarna ben ik van plek 58 naar 32 gereden, dus mag ik wel tevreden zijn.”
Stan Godrie kwam namens Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies in actie bij de elite. “Ik had vandaag een goede start. Daarna in de eerste ronde mooi kunnen opschuiven naar rond de dertiende plaats. Ik heb mezelf kunnen laten zien. Dit wist ik vier ronden goed vol kunnen houden maar daarna ging het licht langzaam uit. Het parcours werd elke ronde zwaarder en helaas heb ik wat plaatsen verloren op het eind. Een twintigste plaats werd het uiteindelijk. Daar kan ik tevreden mee zijn. Er zat vandaag niet meer in.”

Foto:  © Sportfoto