Europees goud voor Puck Pieterse in Silvelle!

Puck Pieterse is zondag de allereerste Europees kampioene veldrijden geworden bij de junior-vrouwen in Silvelle.
In de Italiaanse modder nam ze direct de leiding en stond deze niet meer af.

“Het was goed dat de organisatie het parcours nog iets verlegd had na de wedstrijden van zaterdag van de masters, daardoor was het niet alleen maar lopen door de modder vandaag. In de grasstroken kon je even wat rust pakken op een toch wel zware ronde. In het begin reed Shirin van Anrooij even voor me uit, maar ik kwam al snel aan de leiding te rijden. Op zo’n moment denk ik nog niet aan de winst, want als ik afgeleid ben, ga ik fouten maken. Vooraf had ik ingezet op een podiumplaats, ik ben heel blij dat er een gouden medaille en een trui uitgekomen zijn. Na het mountainbikeseizoen beschikte ik niet altijd over mijn beste vorm, maar ik ben heel blij dat ik hier weer over goede benen beschikte. Precies op het goede moment.”

Isa Nomden werd achtste in dezelfde titelstrijd. “Ik was al heel blij dat ik mee mocht doen hieraan. Ik werd als dertigste opgesteld en stond dus redelijk achteraan. Na een redelijke start kende ik een goede inhaalrace. Op de heflt van de tweede ronde had ik een lekke achterband. Voor zover het kon, heb ik doorgereden en de rest van het parcours gelopen. Gelukkig heb ik geen plekken verloren hiermee, alleen wat tijd. Ik ben heel tevreden met mijn achtste plaats.”
Kyle Agterberg reed bij de beloften. “Ik was slecht weg en kwam in de verdrukking in de eerste bochten. Daarna kon ik van groepje naar groepje springen, Tot ik bij een groep kwam, die de sloot wisten te springen. Dat kostte veel kracht om steeds die gaten dicht te rijden. Er zat niet meer in dan die veertiende plek.”
Bij de junioren reed een grote afvaardiging. Danny van Lierop zei: “Ik stond op de zesde rij en was pas rond de 45e-50e plek weg. Daardoor werd ik in de eerste ronde vaak opgehouden. Daarna kon ik veel mensen inhalen en finishte ik als 23e.”
Joost Brinkman werd 30e. “Ik was niet goed vertrokken, maar kon gelijk opschuiven in de slootstroken op het parcours. Ik kon veel renners inhalen en was uiteindelijk de vierde van zeven renners uit de selectie. Ik ben tevreden over de vorm op zo’n gigantisch zware omloop.”

Maik van der Heijden reed op dat moment in Crawley. “Van begin tot eind door de dikke modder en elke ronde wisselen. Ik werd veertiende, dat was niet het gewenste resultaat.”

Lisa van Helvoirt reed de dag voordien in Heerde. “Dat ging helaas niet zoals gehooopt. Ik had niet zoveel kracht en veel last van mijn rug. Uiteindelijk goed voor een twaalfde plaats.”