Merksplas: Haverdings tweede, Godrie heeft superstart

Floris Haverdings pakte zaterdag in de Aardbeiencross van Merksplas een knappe tweede plaats bij de Junioren. Later die dag had Stan Godrie een fantastische start bij de Elite en reed zelfs even op de tweede plaats.

Merksplas – Junioren

Floris Haverdings is pas eerstejaars junior, maar hij rijdt dit seizoen al vaak mooie uitslagen. En zaterdag kwam daar dus weer een prachtige podiumplek bij. 

‘Ik had een goede start en meteen in de eerste ronde reed ik al weg samen met Wies Nuyens. In de eerste ronde het wiel gevolgd en de rondes daarna liep hij uit en moest ik het hem laten gaan. uiteindelijk mooi 2de kunnen worden. Ik ben daar tevreden mee, ook omdat ik afgelopen week ziek ben geweest.’

Elite

Bij de Elites stond Stan Godrie aan de start. En dat kan niemand ontgaan zijn. Godrie kwam als een komeet uit de startblokken en ging mee in het spoor van koploper en latere winnaar Laurens Sweeck. Helaas leverde die superstart geen topklassering op. Stan werd 33ste. 

Stan: ‘Ik had een superstart en ging als derde het veld in. Daarna wat plekjes moeten toegeven. Helaas viel ik achter Michael Vanthourenhout, die bleef steken in een klein slootje voor een klimmetje. Daar wat plaatsen verloren en niet in mijn ritme kunnen komen. Het lag er glad en snel bij. Was mooi om weer de eerste modder van het seizoen in te duiken en een knalstart te maken. Morgen weer een kans in Overijse.’